12 березня 2020 о 13:02

ВООЗ оголосила пандемію коронавіруса. Що це означає

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавіруса в світі. Про це повідомили під час екстреного засідання 11 березня.

"Пандемія - це не те слово, яке можна вживати легко або недбало. Це слово, яке в разі неправильного використання, може викликати необгрунтований страх або необгрунтоване визнання того, що боротьба закінчена, - а це призводить до небажаних страждань і смерті. Описуючи ситуацію як пандемію, ВОЗ не змінює оцінку загрози, створюваної цим вірусом, не змінює того, що робить ВООЗ, і не змінює того, що повинні робити країни ", - сказав глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

За його словами, це перша в історії людства пандемія, якою можна керувати (мається на увазі, що вона контрольована). ВООЗ кожен день закликаємо країни вжити термінових і агресивних заходів щодо запобігання поширення Covid-19.

Станом на вечір 11 березня наблизилося до 125 тис. чоловік. На планеті вже 114 країн, де виявили вірус - серед них і Україна . Більше 90% випадків припадає на 4 країни: Китай, Південну Корею, Італію та Іран.

Глава ВООЗ також підкреслив, що якщо країни виявляють, тестують і відстежують всі випадки зараження коронавірусів, вони можуть запобігти масове поширення Covid-19, вчасно ізолюючи пацієнтів.

Свою заяву він підсумував чотирма ключовими пунктами, яких мають дотримуватися країни:

1. Бути готовими.
2. Виявити, захистити і лікувати.
3. Зменшити поширення.
4. Винаходити і вчитися.

Пандемією вважається масштабний спалах інфекційного захворювання, яка охопила багато країн. Пандемія небезпечна через масовий характер поширення.

Нагадаємо, в історії була пандемія чорної віспи (XIX століття), кілька разів людство переживало чуму, а також сім пандемій холери (остання в 1966 році), тиф і грип.

Читайте також: Коронавірус і туризм: важливі поради для мандрівників

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі