05 березня 2020 о 15:20

Експерти назвали кращі та гірші замінники цукру

Всім відомо, що цукор - це "солодка смерть". Цукор викликає звикання, тому нам так складно від нього повністю відмовитися. Але панікувати не варто. Нашому організму навіть необхідне підживлення глюкозою, головне - не перевищувати добової норми. Або можна знайти замінник цукру, щоб "обдурити" організм без шкоди.

Журналісти New Beauty, за допомогою лікарів і експертів американського Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, склали гід по замінників цукру з коментарями, наскільки вони корисні чи шкідливі.

Найбільш шкідливими називають сукралозу, сахарин, аспартам, ксиліт - вони викликають захворювання шлунково-кишкового тракту, часто стають причинами нудоти, головного болю та болю в животі. У складі цих замінників зовсім немає калорій, але і ніякої користі для здоров'я теж.

Такий рослинний підсолоджувач як стевія експерти визнають безпечним, але дієтологи уточнюють, що незважаючи на приємний смак і відсутність негативного впливу на організм, стевія може викликати нудоту. Вона хороша в міру і підходить не всім.

Сироп агави, який часто використовують для приготування "корисних солодощів", ​​не такий гарний і нешкідливий, як про нього говорять. Він містить до 97% фруктози - фруктового цукру, який в таких великих кількостях прирівнюється до звичайного цукру.

Найбезпечнішим і корисним дієтологи називають кокосовий нектар - це сік кокосової пальми, який не обробляють і продають, по суті, в сирому вигляді. Він багатий вітамінами і мікроелементами, має нейтральний pH і не шкодить здоров'ю. На сьогоднішній день це кращий натуральний підсолоджувач.

Купити такий сироп можна в Україні (вартість близько 400 грн) або замовити на iHerb за 10 $.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі