16 грудня 2019 о 14:45

Кожен другий стає жертвою кіберзлочину - дослідження Lenovo

Ті, хто турбуються про безпеку в мережі, перш за все спантеличені захищеністю особистих даних (73%) та можливими фінансовими втратами (69%). У свою чергу користувачі менше бояться репутаційних втрат (26%) та зниження продуктивності роботи пристроїв (28%).

"За даними досліджень Lenovo, лише 3% інтернет-користувачів не бояться стати жертвами кіберзлочинів. Решта 97% - шукають способи захистити себе, але в той же час недооцінюють реальні загрози. 23% опитаних вважають, що звичайної обережності в інтернеті достатньо, щоб не втратити свої дані. Думаєте, тільки реальний світ може бути жорстоким і небезпечним? Сьогодні діти і дорослі все частіше піддаються загрозам у цифровому просторі. Створюючи пристрої Lenovo, ми піклуємося про безпеку наших користувачів. Наприклад, для цього розроблена унікальна система захисту ThinkShield. Доведено, що дані на наших пристроях на 99% менше схильні до поразки, ніж на інших. Однак дуже часто вирішальну роль у втраті даних відіграє банальний людський фактор", - зазначає Тарас Джамалов, генеральний директор Lenovo в Україні.

Двофакторна аутентифікація вважається одним з найнадійніших типів захисту інформації. У банківській справі використовують 73% користувачів, а от для соціальних мереж - лише 35%, чим спрощують доступ кіберзлочинцям. Не менш надійною вважають біометричну аутентифікацію, її обирає 54% користувачів. Найчастіше використовують відбиток пальця (43%) або ж розпізнавання особи (21%). Рідше - аутентифікацію за райдужної оболонкою ока (6%) та за допомогою підпису (6%).

"Більшість користовачів створюють сторінки у соцмережах ще до того, як дізнається про можливі загрози. Тому батьки і діти мусять вміти мислити критично та відрізняти потенційні небезпеки. Наприклад, всією сім'єю варто переглядати новий додаток, обговорювати потенційні небезпеки, а також встановлювати налаштування приватності та конфіденційності", - зазначає Анна Носач, психолог і засновник школи дитячої безпеки "Life School".

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі