10 августа 2023 в 08:00

Догляд за проблемною шкірою: що врахувати

Чиста та гладка шкіра без висипань – це мрія кожної жінки, однак щастить далеко не всім. Іноді проблема проявляється лише в підлітковому віці, а інколи затримується значно довше. Оскільки змінити нічого особливо не вдасться, то потрібно навчитись доглядати за шкірними покривами. Головне в цьому  разі – правильно підібрати комплекс засобів, з якими проблемна шкіра краще виглядатиме.

Чому проблемній шкірі потрібен спеціальний догляд

Основні ознаки проблемної шкіри – помітні прищі, почервоніння, запалення, дрібні висипання та інші надмірні реакції дерми. Всі ці прояви практично ніколи не зникають. Якщо за такою шкірою не доглядати або ж робити це неправильно, ситуація лишень погіршиться. Поступово дерма буде мати:

  • значно помітніші запалення;

  • збільшення площі висипань;

  • суттєво помітніші вікові зміни, у тому числі втратить пружність та тонус;

  • шрами від глибокого акне.

Коректний догляд дозволить суттєво мінімізувати прояви, причому незалежно від вашого віку. Головне – правильно вибрати засоби.

Порядок догляду за проблемною шкірою

На першому етапі дуже важливо ретельно очистити шкіру від макіяжу. У випадку з проблемною дермою – це необхідність. Можна використовувати:

  • очищувальний гель;

  • тонік;

  • міцелярну воду.

Щоб запобігти різноманітним проявам проблемної дерми, варто проводити очищення двічі на день – зранку та вечері.

Наступний ключовий момент – використання спеціальної косметики, яка призначена саме для вашої шкіри. Зверніть увагу на склад, він повинен містити такі активні речовини, як олія чайного дерева, екстракт равлика, марокканська глина, неоміцин.

Важливий крок – інтенсивне зволоження. Цікаво, що однією з причин жирності шкіри може бути саме зневоднення. Обирайте зволожувальний догляд. Рекомендується звернути увагу на крем Effaclar Duo , який насичує, відновлює шкіру, корегує.

Крім зовнішніх факторів, на стан вашої проблемної дерми також впливатиме дотримання питного режиму. Шкіри повинна бути зволожена, лише тоді вона зможе виконувати свою захисну функцію і при цьому сама не страждатиме. Не менш важливим є повноцінний відпочинок, адже недосипання здатне лише погіршити стан. Ще один момент, який часто не враховується, – це збалансоване харчування. На шкірі дуже яскраво проявляються харчові звички.

Коли обираєте косметику, варто звертати увагу на такі моменти:

  • надавайте перевагу очищувальним засобам із нейтральним pH – 5,5;

  • зверніть увагу на препарати від акне, особливо якщо ця проблема для вас актуальна;

  • стежте, щоб такі засоби, як олійки, тональні креми, коректори, були некомедогенними, це допоможе мінімізувати ризик розвитку акне та появи різних типів висипань;

  • регулярно обробляйте шкіру засобами від чорних цяток.

Звичайно, потрібно дотримуватись інструкції з використання косметичної продукції: час витримки, регулярність тощо. Якщо бачите, що прояви лише посилюються, то варто шукати інший засіб.

Комментарии

Показать комментарии Скрыть комментарии