30 березня 2023 о 10:00

Що таке подологія та чим лікар-подолог може бути корисним саме вам

Що таке подологія та чим лікар-подолог може бути корисним саме вам

За що відповідає розділ медицини подологія та чим саме лікарі допомагають пацієнтам. Експерти з кращої б’юті-бізнес школи у Східній Європі “Космотрейд” діляться детальною інформацією про подологію.

Подолог — це медичний працівник, який спеціалізується на діагностиці, лікуванні та профілактиці проблем і розладів стопи. Спеціаліст допомагає вилікувати такі патології як:

  • натоптиші та мозолі

  • врослі нігті на ногах,

  • підошовний фасциит,

  • травми стопи.

Подологи також можуть надати поради щодо догляду за стопами та провести операції. Подологія – окремий розділ медицини. Спеціалісти ставлять діагнози та назначають пероральне лікування. А також направляють пацієнтів з конкретними задачами до інших лікарів. Наприклад, до хірурга на проведення операції.

Спектр послуг лікаря-подолога

  • Встановлення корегуючої пластини, тампонади, скоби при відшарування нігтя.

  • Медичний педикюр.

  • Лікування грибку нігтів.

  • Корекція при деформації форми нігтьової пластини.

  • Доглядові процедури при синдромі діабетичної стопи.

  • Освіта п'яткової шпори.

  • Потовщення шкіри на стопі різної етіології.

  • Артроз суглобів стопи.

  • Деформація пальців в результаті травми або хвороб.

  • Тейпування. Створення розгрузових пов’язок для м’яз та зв'язок.

  • Ортози для корегування стопи при необхідності. В комплексі з тейпами використовуються для лікування тріщин, врослого нігтя і т.д.

Приклад роботи кваліфікованого спеціаліста в області подології:

До

Після

Найпопулярніші послуги лікаря-подолога

Ви бачите, що список послуг спеціаліста дуже широкий, але врослий ніготь залишається найпопулярнішою проблемою, з якою звертаються до подолога. Тут важливо не займатися самолікуванням та не використовувати поради з ненадійних джерел щодо того, як вилікувати патологію самостійно. Такі дії можуть призвести до погіршення ситуації, а усувати ускладнення – складніше, ніж вилікувати врослий ніготь на ранніх етапах.

До

Після

Лікування грибка – послуга, яка також користується дуже великим попитом. Зазвичай ця послуга є комплексною та включає в себе апаратний педикюр і обробку спеціалізованими засобами. Строк лікування залежить від рівня занедбаності хвороби.

В ТОП-3 послуг також входить видалення мозолів. Підхід лікаря в цьому випадку залежить від конкретних аспектів проблеми. Видалення може проходити за допомогою спеціальних засобів (у випадку з м’якими мозолями) або з використанням фрези чи лазера (для більш занедбаних випадків).

Як зрозуміти, що вам слід звернутися до лікаря-подолога

Виникнення будь-якого дискомфорту або болісних відчуттів в стопі – вже привід записатися до лікаря та пройти огляд. Виявивши патологію на ранніх етапах, подолог назначить ефективне лікування, на яке буде витрачено набагато менше часу. Запущена патологія лікується набагато довше та більш дискомфортно для вас.

Медичний педикюр як ефективний спосіб догляду за стопами

Медичний педикюр – послуга подолога, яка допомагає значно покращити загальний стан стопи. Показання: велика кількість натоптишів, тріщини на п'ятах, гіперкератоз. Також процедура показана людям з сахарним діабетом. Медичний педикюр менш травматичний, ніж класичний.

Як проходить класична процедура:

  • Спочатку лікар проводить первинний огляд та дезинфікує ноги.

  • Потім наносить оклюзивну пов'язку з препаратів-кератолітиків, щоб розм'якшити шкіру.

  • Далі видаляє пом'якшувальну маску та обробляє стопи фрезами.

  • Надає форми та шліфує нігті.

  • В кінці наносить лікувальний крем на стопи.

Щоб підтримувати стопи в гарному стані, рекомендується відвідувати подолога і проводити медичний манікюр раз на 3-4 тижні. Це особливо актуально для людей у віці, коли нігті товщають та деформуються, а шкіра твердіє, що може спричиняти дискомфорт при ходьбі. В школі “Космотрейд” є декілька окремих курсів з медичного педикюру для діючих спеціалістів та тих, хто хоче оволодіти професією подолога з нуля.

Дитяча подологія – окремий важливий напрям

Важливо дуже уважно доглядати за ніжками дитини. Дитячі подологи рекомендують підрізати нігті прямо та не зрізати кутки. При першому ж виявленні запалення обов’язково треба звернутись до дитячого подолога. Лікування дитини самостійно та народними способами може спричинити появу довгострокових проблем. Дитяча подологія допомагає швидко вирішити патологію без наслідків, що дуже важливо для зростаючого організму.

Як швидко можна оволодіти основами подології та стати профільним спеціалістом

Наразі стати професійним подологом можна, навіть не маючи медичної освіти. Наприклад, краща б’юті-бізнес школа у Східній Європі “Космотрейд” пропонує більше 13 навчальних офлайн- і 6 онлайн-курсів в напрямку подології. Оволодіти базовими знаннями для роботи та повністю вивчити основи подології від А до Я з практикою можна на очному навчанні в Києві або в онлайн-режимі в будь-якій точці світу.

“Космотрейд” – освітня компанія, якій довіряють більше 70 000 студентів в 50+ країнах світу. Після навчання в “Космотрейд” спеціаліст отримує диплом, який є вагомим аргументом при прийнятті на роботу. Не потрібно підвищувати кваліфікацію, щоб працювати по професії. Всі необхідні знання для роботи ви отримуєте одразу в “Космотрейд”.

Школа отримала статус найпопулярнішої у Східній Європі, завдяки особливому підходу до навчання. Студенти отримують не тільки класичні техніки, привезені із США, Великобританії, Германії та інших провідних стран. Експерти “Космотрейд” доповнюють їх авторськими напрацюваннями, що робить студентів максимально підготовленими до реальної роботи одразу після навчання.

Читайте детальніше про школу та обирайте курс, що підійде саме вам, на офіційному сайті

Фото надав Віталій Конєв

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі