16 березня 2020 о 13:30

У Києві закриють всі ТРЦ, кінотеатри, кафе і ресторани

Влада столиці вирішили обмежити роботу міських підприємств на час карантину.

З 17 березня в Києві тимчасово призупиняється робота косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, спортивних комплексів і залів, салонів краси, саун і розважальних закладів. Також закриють для відвідувачів закладу громадського харчування - ресторани, кафе і бари. Вони можуть приймати замовлення на доставку їжі онлайн. Магазини та торгові центри не будуть працювати. Працювати будуть тільки продуктові та господарські магазини, аптеки, банки, АЗС і банкомати. Керівники підприємств та установ незалежно від форм власності повинні максимально перевести роботу на віддалений режим.

"Ми розуміємо, що це незручності для жителів міста і втрати для бізнесу. Але вони вимушені і тимчасові. Прибутки і гроші - важливі. Але здоров'я і життя людей - найважливіше! І ми повинні дбати перш за все про це", - каже мер Києва Віталій Кличко.

Також він зазначив, що місто подбає про соціально незахищених групах населення, особливо про самотніх літніх людей та забезпечить їх продуктами харчування і предметами першої необхідності.

"Що стосується громадського транспорту, - користування ним ми поки не обмежуємо. Але сподіваємося на свідомість киян - не пересуватися по місту без крайньої необхідності. Весь громадський транспорт обробляється дезінфікуючими засобами кілька разів в день. У метро ми просимо пасажирів їздити в масках. Це ваша безпека і безпека оточуючих людей ", - підкреслив Кличко.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі