13 березня 2020 о 12:21

У Греції запалили олімпійський вогонь. Вперше естафету початку жінка

У Стародавній Олімпії в Греції запалили олімпійський вогонь Ігор у Токіо, які повинні пройти цього літа. Через епідемію коронавіруса церемонія пройшла без глядачів.

Цей день знаменний, так як вперше в історії естафету олімпійського вогню початку жінка - олімпійська чемпіонка зі стрільби Анна Коракакі з Греції, яка виграла золоту медаль на Олімпіаді в Ріо в 2016-м. Після цього естафету передали японській спортсменці Ногуті Мідзукі, переможниці жіночого марафонського забігу на Олімпійських іграх в Афінах 2004 року. Це перша японська спортсменка в естафеті.

26 березня олімпійський вогонь доставлять до Японії. Близько 10 000 факелоносців проведуть його через всі 47 префектур Японії протягом 121 дня, щоб 24 липня запалити його на Олімпійському стадіоні під час церемонії відкриття Олімпіади в Токіо.

Цього разу Міжнародний олімпійський комітет вирішив забезпечити гендерну рівність і дозволив країнам мати по два прапороносця різної статі на церемоніях відкриття і закриття Олімпійських ігор. Раніше повідомлялося, що через коронавіруса Олімпійські ігри - 2020 на Токіо пройдуть без глядачів або їх зовсім скасують.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі