10 березня 2020 о 12:36

Басейн і схуднення: як тренуватися?

За рахунок того, що наша вага зменшується в кілька разів через підйомної сили води, то і навантаження на наші суглоби буде значно менше. Плавання допомагає вирішити проблеми з поставою і спиною, після правильних занять можна отримати ідеальну поставу і забути раз і назавжди, що таке розтягування. Ми розповімо тобі про всі плюси водних тренувань і про те, як це допоможе в тривалому процесі схуднення.

Користь басейну:

- один з можливих методів в боротьбі з целюлітом ;

- підвищення імунітету і загального стану організму;

- вода - це природний антистрес, за допомогою тренувань поліпшується настрій;

- за рахунок процесів терморегуляції обмін речовин буде прискорюватися;

- поліпшення серцево-судинної системи;

- за допомогою плавання опрацьовуються абсолютно всі групи м'язів;

- у воді витрачається набагато більше калорій, ніж в тренажерних залах;

- прибирає напруженість суглобів;

- підвищується гнучкість тіла;

- формується гарна постава.

Як схуднути в басейні?

Одна з найголовніших помилок всіх дівчат, які хочуть схуднути за допомогою басейну - це думка про те, що нерегулярні заняття по 30 хвилин дадуть якийсь неймовірний ефект. Плавання саме по собі не буде сприяти схудненню і позбавлення від зайвих сантиметрів. 300 калорій на годину йде на те, щоб просто утриматися на поверхні води, проте це діє тільки в природних водоймах (виключно річках і озерах, тому що солона вода сама утримує нас на плаву і тому витрата калорій мінімальний).

Чи тайте також : Чому підрахунок калорій - єдиний спосіб схуднути?

Для того щоб схуднути і результат став помітний після кількох тренувань, потрібно дуже активно рухатися у воді й тоді за годину плавання може піти до 1300 калорій, в залежності від інтенсивності навантаження. Якщо ж інтенсивність навантаження в басейні буде досить низькою, то це викличе лише зворотній результат, а саме - апетит буде збільшуватися.

Якщо ти хочеш схуднути, то повинна займатися в басейні, як мінімум 3 рази в тиждень, а тривалість твого тренування повинна становити 60 хвилин.

При цьому небажано дуже різко зменшувати кількість калорій в раціоні, вона повинна складати хоча б 1400 кКал.

Читайте також: Основи правильного харчування

Один з найдієвіших методів - це вправа у воді, а не просто плавання. Такі навантаження найкраще чергувати.

Як правильно тренуватися?

Існує кілька стилів плавання, який допоможуть тобі в схудненні: брас, кроль і батерфляй.

Брас.

Це один з найскладніших стилів на дистанції, тому що руки і ноги повинні симетрично виконувати руху. Дуже важливо правильно дихати під час тренування - видихати ротом і носом, а вдихати виключно ротом.

Кроль.

При цьому стилі, руки і ноги роблять змінні руху, а плисти потрібно на животі. При правильному навантаженні, потрібно 30 хвилин тренування плавати кролем, тоді результат не змусить себе чекати. Тим, хто тільки почав ходити в басейн буде занадто важко витримати таке навантаження, тому перший час бажано чергувати стилі.

Батерфляй.

Найдієвіший спосіб для схуднення, але при цьому самий виснажливий. У Батерфляї потрібно плисти на спині, а руки і ноги повинні здійснювати симетричні руху. 5 хвилин цілком вистачить, потім результативніше всього змінити його іншим стилем.

Заняття в басейні куди ефективніше, ніж будь-які інші види навантажень, але потрібно розуміти, що швидкого результату тут не буде як і в будь-якому іншому виді спорту, потрібно не забувати про регулярність і наростаючу потужність навантажень.

Читайте також: Метаболізм: чи можна прискорити?

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі