05 березня 2020 о 13:20

Оксфордський словник вимагають змінити, тому що він дискримінує жінок

Видавництво Oxford University Press закликають змінити визначення слова «жінка» в Оксфордських словниках, так як воно включає приклади використання, принижучи жінок. Для цього була створена петиція, яка набрала 31 тисяч підписів.

Як пише The Guardian , в Оксфордських словниках знайшли сексистські визначення. Активістки написали відкритий лист видавництву, що випускає словник, де перерахували «принижують жінку синоніми», які зустрічаються в Оксфордському словнику англійської мови або онлайн-словниках Оксфорд. Наприклад, «сука», «дівка», «баба», «молодичка» та інші негідні слова.

«Слово« сука »не є синонімом жінки. Нелюдяність називати жінку стервом. Це всього лише один сумний, хоча і надзвичайно руйнівний приклад повсякденного сексизму. І це повинно бути чітко пояснено в словниковому запису, який використовується для опису » , - йдеться в листі.

Активістки вказують приклади, які наводить Оксфордський словник - вони часто-сексистські. Наприклад, один із прикладів вживання для слова «жінка» в словнику такий: «Господи, жінка. Ти можеш просто послухати? ». У той же час «чоловік» визначається Оксфордський словник як «людина, що володіє якостями, асоційованими з мужністю, такими як хоробрість, дух або витривалість».

На що представники видавництва відповіли. «Наші словники відображають, а не диктують, як використовується мова. Це обумовлено виключно тим, як реальні люди використовують англійську в своєму повсякденному житті », - виправдовуються вони.

Теги: сексизм

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі