28 лютого 2020 о 17:15

Виставку Леонардо да Вінчі у Луврі відвідали більше 1 мільйона осіб - це рекорд

24 жовтня 2019 року в Луврі відкрилася виставка, присвячена 500-й річниці від дня смерті великого художника та винахідника Леонардо да Вінчі. За 4 місяці виставку відвідала рекордна кількість людей - 1 мільйон, таким чином виставка стала найбільш відвідуваною експозицією в історії Лувру. Про це повідомляє Le Monde . Раніше цей рекорд належав виставці модельєра Ежена Делакруа, в 2018 році її відвідали 540 тисяч разів.

Одна з найдорожчих та складних експозицій у світі складалася з 160 робіт художника - там були представлені не лише його знамениті картини, а й геніальні малюнки, креслення, ескізи. Виставку готували 10 років. Колекція для неї збиралася по всьому світу. Деякі експонати надали музеї Ватикану та Метрополітен-музей, а також королева Єлизавета ІІ та Білл Гейтс.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Hachette France (@hachettefr) 4 Гру 2019 в 3:18 PST

Через величезну кількість бажаючих відвідати виставку (10 тисяч осіб на день), в останні дні роботи експозиції, з 21 по 23 лютого, музей працював навіть вночі. У нічний час побачити шедеври Леонардо да Вінчі можна було безкоштовно.

Теги: мистецтво

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі