27 лютого 2020 об 11:00

Як не помилитися з вибором і підібрати рюкзак за зростом та віком

Якщо раніше рюкзак був прерогативою школярів молодших класів, то сьогодні навіть успішні бізнесмени все частіше віддають перевагу на користь рюкзака, а не кейса. І для цього є вагомі причини. Але про все по порядку, адже підібрати відповідний аксесуар - ціле мистецтво.

Загальні правила

Перше, що спадає на думку при виборі - це зовнішній вигляд і відповідність віку. Безглуздо виглядає студент зі шкільним рюкзаком або першокласник з величезним ранцем. Хоча і таке буває. Але основний орієнтир все ж не на зовнішній вигляд і дизайн, а на зростання. Саме він відіграє вирішальну роль для безпеки та здоров'я спини. Адже часто наповнений аксесуар важить більше 5 кг.

Як підібрати рюкзак по зростанню дорослому або дитині? Для цього є спеціальні таблиці. У рюкзаках Кite наприклад, розроблена розмірна сітка, як для одягу. Розміри підбираються під зріст людини:

XXS - до 100 см $
XS - 100-115 см;
S - 115-130 см;
M - 130-145 см;
L - 145-175 см;
XL - від 175 см.

Після покупки потрібного розміру рюкзак все одно потрібно самостійно підігнати під особливості фігури. Для цього повністю навантажите виріб і надіньте його на спину. Потягніть за стропи лямок і відрегулюйте по висоті. Для дітей і жінок основна частина рюкзака повинна розташовувалася посередині спини. У чоловіків верх рюкзака не повинен доходити 5-8 см до рівня плечей.

Такий поділ пов'язаний з розташуванням центру тяжіння у дітей, чоловіків та жінок. Звичайно, це лише рекомендації. Кожен регулює так, як йому комфортно носити.

Для малюків

Діти обожнюють копіювати батьків і завжди радіють подарунку у вигляді рюкзачка. Ще б пак, адже тепер вони схожі на дорослих. З'являється особистий аксесуар, де можна зберігати дорогі серцю «скарби». Та й дитячий рюкзак Kite більше нагадує іграшку, яку із задоволенням можна носити з собою на прогулянки.

Жорстких правил вибору для малюків немає, адже аксесуар легкий, і дітки носять його зовсім нетривалий час. Тому вибирайте, який сподобається вашій дитині зовні: у вигляді іграшки, з коханим мультяшним героєм або з милим звірятком. У Kite відмінний вибір.

Від першокласника до учня старшої школи

До шкільних рюкзаків висуваються підвищені вимоги до безпеки. Ортопеди б'ють тривогу. Першокласники за перші 2-3 роки навчання встигають «нажити» собі дорослі проблеми, адже порушення постави веде до викривлення хребта і пов'язані з цим захворювання. А все через те, що портфелі важать в рази більше стандартів.

Не за горами той час, коли в рюкзак для першокласника мама покладе тільки планшет, канцелярію, зошити, пляшечку з водою і ланчбокс. А поки що доводиться миритися з дійсністю, що вага портфеля може досягати 3 кг і більше, що перевищує норми в 3 рази.

Мінімізувати навантаження на незміцнілу дитячу спину допоможе рюкзак Kite Education. Переваги цієї моделі полягають в наступному:

  • запатентована ортопедична спинка Ergo Kids з "дихаючими" м'якими подушечками повторює природний вигин хребта та знижує навантаження на поперек;
  • лямки S-подібної форми підтримують правильну поставу, запобігають дискомфорт в області шиї та плечей;
  • знімний нагрудний ремінь рівномірно розподіляє вагу на всі відділи хребта.

Вибирайте моделі із позначкою IGR. Вони пройшли складні тести на ортопедію та схвалені німецьким інститутом здоров'я і ергономіки.

Для тінейджерів також розроблена ціла колекція рюкзаків з ортопедичними характеристиками: спинкою Ergo Teens і Air Comfort. Але недостатньо просто купити дитячий рюкзак для хлопчика або дівчинки. Потрібно ще знати, який вибрати.

Основні правила вибору:

  1. Ширина менше або дорівнює ширині плечей.
  2. Плечі та верхній край повинні бути на одній висоті.
  3. Нижній край вище або на рівні попереку.
  4. Щільне прилягання до спини.
  5. І що не менш важливо, схвалення з боку дитини.

Міські моделі

Ми живемо в цікавий час, коли руйнуються канони, традиції і людство прагне стати вільним. Це проявляється у всьому: в стилі життя, можливості подорожувати, відкривати для себе нові горизонти. Street-style захопив навіть подіумну моду, не кажучи про повсякденні речі.

Дорослі все частіше роблять вибір на користь рюкзаків, а не сумок. Міський рюкзак Kite якнайкраще відповідає цій течії. Тут є величезний вибір спортивних і повсякденних моделей.

Вони забезпечують максимальну свободу руху. Легкі, незважаючи на свій обсяг, і місткі всередині. З відділеннями для планшета, ноутбука, телефону, пляшечки для води. Є цікаві варіанти з кишенями для скейта, спортивного взуття і сонячних окулярів. З потайними кишеньками і USB зарядкою.

Залишилося тільки вибрати свій рюкзак за зростом та дизайну і насолоджуватися відчуттям свободи. А правила вибору такі ж, як і для шкільних рюкзаків.

Тепер ви знаєте, як підібрати рюкзак першокласнику, малюкові в садок і дорослій людині. А Kite подбає, щоб у вас був вибір безпечних для здоров'я трендових рюкзаків і аксесуарів до них.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі