26 лютого 2020 о 09:52

Олімпійські ігри - 2020 у Токіо можуть скасувати через коронавирус

З 24 липня по 9 серпня в Токіо мають відбутися Олімпійські ігри - 2020. Однак через епідемію коронавируса в Міжнародному олімпійському комітеті припускають, що масштабний спортивний захід доведеться скасувати. Про це повідомляє Associated Press.

У Олімпійського комітету є три місяці, щоб зважити всі загрози і можливості, уберегти людей та ухвалити рішення про долю літніх ігор. У травні вердикт має бути вже відомий. До цього часу організатори мусять створити всі необхідні умови, щоб гарантувати безпеку учасників. Забезпечити Олімпійське поселення і ЗМІ всім необхідним, а головне - безпечним.

Річард Паунд, член МОК, передбачає, що якщо в Токіо буде небезпечно, то змагання скасують. "Це нова війна, і ми маємо зіткнутися з нею. Люди почнуть запитувати: "Чи контролюється ситуація на достатньому рівні? Чи можемо ми бути впевнені в тому, що їдемо в Токіо, чи ні?" - каже Паунд.

Станом на сьогодні у світі майже 90 тисяч осіб з діагнозом короновірус. Випадки зараження вірусом вже виявили в Австрії, Швейцарії, Іспанії та Хорватії. У зв'язку зі спалахом коронавирусу в Італії закривають бутіки та скасовують всі публічні заходи. Це відбилося і на тижні моди в Мілані. Наприклад, показ Giorgio Armani пройшов зовсім без глядачів .

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі