25 лютого 2020 о 09:58

Будь леді: Синтія Ніксон записала про пригноблення жінок

Політик і актриса Синтія Ніксон записала для журналу Girls Girls Girls відео "Будь леді, говорили вони" (Be A Lady They Said). Це відео монолог про те, з чим щодня доводиться стикатися жінкам і воно стосується кожної з нас.

Наводимо повний переклад монологу, заснованого на тексті студентки Камілл Реінвілл. Нижче дивіться відео з Синтієй Ніксон. Це гірка правда. Переклад взятий у BURO .

" Будь леді, говорили вони. Твоя спідниця занадто коротка, твоя сорочка занадто довга, не показуй так багато тіла, прикривши, залиш щось для уяви, не будь спокусницею, чоловіки не можуть себе контролювати, у чоловіків є потреби, виглядай сексуально, виглядай спокусливо, не провокуй, ти сама напросилася, носи чорне, носи каблуки, ти занадто святкова, ти занадто непримітна, ти виглядаєш так, ніби забила на себе. Будь леді, говорили вони.

Не будь занадто товстою, не будь занадто худою , доїдай, скидай вагу, припини так багато їсти, замов салат, не їж вуглеводи, пропусти десерт, сядь на дієту, Господи, ти виглядаєш як скелет - чому б тобі просто не поїсти? Ти виглядаєш виснаженою, ти виглядаєш хворою, чоловіки люблять жінок, у яких є за що вхопитися, будь нульового розміру, будь подвійним нулем, будь нічим, будь менше, ніж нічим. Будь леді, говорили вони.

Видали волосся з тіла, відбіли це, відбіли то , позбудься шрамів, прикрий розтяжки, зроби губи пухкими, прибери зморшки ботоксом, підтягни обличчя, прибери живіт, вистав груди, виглядай природно, ти занадто стараєшся, ти виглядаєш зневіреною, чоловіки не люблять жінок , які занадто стараються. Будь леді, говорили вони.

Нанеси макіяж, підкресли вилиці, обведи губи , нафарбуй брови, подовж вії, нафарбуй губи, припудритись, підрум'янься, нанеси бронзер, нанеси хайлайтер. Твоє волосся занадто коротке, пофарбуй волосся, тільки не в синій, це виглядає ненатурально, виглядай молодо, старість - це потворно, чоловіки не люблять потворних. Будь леді, говорили вони.

Бережи себе, будь чистою, не будь повією , не спи з ким попало, чоловіки не люблять повій, не будь пуританкою, якби не будь такою затиснутою, більше посміхайся, задовольняй чоловіків, виглядай так як маєш досвід, будь невинною, будь сексуальною, будь розпусною, будь крутою, не будь як інші дівчатка. Будь леді, говорили вони.

Не говори занадто голосно, не говорити дуже багато , не будь лякаючою, чому ти така нещасна, не будь сукою, не будь такої владною, не будь такою емоційною, не плач, не кричи, не лайся, терпи біль, не скаржся, складай його речі, готуй йому вечерю, роби його щасливим, це жіноча робота, одного разу ти станеш гарною дружиною, візьми його прізвище, ти взяла подвійне прізвище, божевільна феміністка? Народи йому дітей. Ти не хочеш дітей? Одного разу захочеш, це змінить твоє життя. Будь леді, говорили вони.

Не дай себе згвалтувати, не пий забагато , не прогулюйся, не гуляй занадто пізно, не одягайся так, не напивайся, не посміхайся незнайомцям, не виходь вночі, не вір нікому, не говори "так", не говори "ні". Просто будь леді, говорили вони ".

Відео з російської озвучной:

Оригінальне відео англійською:

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі