21 лютого 2020 о 09:00

Вчені вимагають заборонити секс-роботів

Американські дослідники стурбовані, що секс-ляльки, оснащені штучним інтелектом є моральною та психологічною загрозою для суспільства.

Такої думки дотримується доктор Крістін Хендрі з Університету Дьюка, Північна Кароліна. Виступаючи на ко нференціі в Американській асоціації сприяння розвитку науки, вона каже: «Деякі роботи запрограмовані на протест, на створення сценарію згвалтування. Інші створені за подобою дитини. Один з японських розробників, - педофіл, стверджує, що ця технологія є профілактичним засобом, який допомагає ніколи більше не нашкодити дитині!»

Кетлін Річардсон, професор етики і культури роботів та штучного інтелекту в Університеті Де Монфор в Лестері взагалі виступає за заборону відкритої реклами та продажу секс-роботів: «Ці компанії твердять: «У вас немає дружби? У вас немає супутника життя? Не хвилюйтеся, ми можемо створити для вас робота-подружку».

«Відносини з подругою засновані на близькості, прихильності та взаємності. Це речі, які не можуть бути відтворені машинами», - каже Річардсон.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі