04 лютого 2020 о 15:42

Українка прийняла пологи в літаку

Лікар з Києва Олена Федченко прийняла пологи прямо на борту літака у пасажирки з Таїланду. Це сталося під час польоту літака Qatar Airlines, що слідував рейсом Доха-Бангкок.

Своєю історією Алена поділилася в Facebook.

" Прийняла пологи на борту літака Доха-Бангкок. Хлопчик, мама тайка. Наш літак сів у Калькутті, чекаємо швидку. Але мама та дитина здорові! Стрес, щастя і шквал емоцій! Дякую кафедрі акушерства і гінекології 3 КМІ Богомольця. Згадала все в одну хвилину!"

Федченко повідомила, що перш ніж вона почала приймати пологи, стюардеси попросили номер її медецинской ліцензії. У літаку включили Wi-Fi, щоб вона зв'язалася із сином і він прислав фото потрібних документів.

За словами лікаря, 23-річна громадянка Таїланду приховала, що вона на останньому місяці вагітності від співробітників аеропорту та літака, сховавши свій стан під балахоном. Коли стало зрозуміло, що у неї почалися перейми, часу на посадку не залишалося - довелося діяти. Пологи пройшли успішно - хлопчик народився цілком здоровим. Мати новонародженої теж почуває себе добре. Це її друга дитина.

Після пологів літак Qatar Airways здійснив вимушену посадку у місті Калькутта (Індія) де і оформили дитину.

Відзначимо, що юридично дитина, яка народжується на борту літака, може претендувати на три види громадянства: громадянство країни, якій належить судно; країни, над якою відбулися пологи та країни, де літак здійснив посадку (за умови, що закони цієї країни передбачають таку можливість надання громадянства).

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі