29 січня 2020 о 05:50

Чи можна відкривати посилки з Китаю?

Після появи новин про новий вірус, який з'явився в Китаї, багато шанувальників сайтів типу AliExpress стурбовані: чи можна торкатися посилок, які надіслали з цієї країни. У соціальних мережах з'явилося багато жартів на цю тему.

В Укрпошті втомилися від подібних питань та надали офіційну відповідь: компанія заперечує можливість поширення китайського коронавируса через посилки і товари, які прибувають в Україну. Про це повідомляє прес служба компанії.

«Жодних доказів, що свідчать про ризик поширення коронавируса через товари, наразі не зафіксовано», - йдеться в повідомленні.

Вчені теж заспокоюють любителів китайського шопінгу. Так, Кандидат медичних наук, імунолог Федір Лапій у розмові з BBC News Україна так само заявив, що побоюватися посилки з Китаю не варто: «Їх можна спокійно забирати. Наскільки мені відомо, ці посилки йдуть довго, не менше 10 днів, а коронавірус живе максимум 48 годин - і це в оптимальних для нього умовах, - каже він. - Важко навіть уявити, що має бути в посилці і як швидко вона повинна прийти, щоб вірус вижив. Тому, якщо в ній не кажан для трапези, жодних підстав для занепокоєння немає», - додає пан Лапій.

Джерело: bbc

Теги: здоров'я

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі