28 січня 2020 о 14:45

Скільки часу залишилося людству? "Годинник судного дня" перевели на 20 секунд вперед

Напередодні вчені вчергове перевели стрілки "Годинника Судного дня". Як повідомляє журнал Bulletin of the Atomic Scientists , зараз час на годиннику 23:58:20. Таким чином людству до опівночі - умовного апокаліпсису - залишається лише 100 секунд.

Годинник знаходиться в Чикаго та показує символічний час, що залишився до опівночі, до глобальної техногенної катастрофи . Це - метафора загрози людству від неперевірених науково-технічних досягнень. Годинник був встановлений у 1947 році на сім хвилин до півночі. З того часу стрілки "Годинника Судного дня" переводили 25 разів.

Цього разу причинами переведення стрілок стали конфлікт США та Ірану, який тягне за собою ядерну загрозу, розрив Договору про ракети середньої і меншої дальності та відсутність прогресу в роззброєння КНДР. До другорядних факторів наближення глобальної катастрофи віднесли кліматичні зміни та зростання числа фейкових новин в інтернеті.

Годинник був розроблений і запущений американськими вченими - творцями першої в світі ядерної бомби. Рішення про переведення стрілок приймають експерти: рада директорів журналу та ряд фахівців, в складі яких 18 лауреатів Нобелівської премії. У січні кожного року вони вирішують, який час показуватиме годинник у найближчі 12 місяців.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі