У космосі вперше приготували їжу із сирих інгредієнтів. Це зробили астронавти на Міжнародній космічній станції (МКС), а готували вони шоколадне печиво. Зараз блюдо зберігається в лабораторії в Х'юстоні. Печиво ще ніхто не куштував, тому незрозуміло, чи можна його взагалі їсти. Це повідомляє The Guardian.
Порція печива, приготованого в космосі, випікалася 130 хвилин при температурі 163 градусів. Вона була третьою експериментальної партією. До цього печиво готувалося менше часу і виходило сирим.
На Землі його можна приготувати за 20 хвилин. Як з'ясувалося, процес випічки в умовах гравітації триває довше.
Остання третя порція шоколадного печива на вигляд здавалася готовою. Тепер вчені на Землі мають з'ясувати, наскільки безпечно космічне блюдо для вживання.