23 січня 2010 о 16:51

Спецпроект з Kyiv Smart City: 7 порад, як економити свій час

Ми спільно з Kyiv Smart City допоможемо знайти "чорні діри", що поглинають твій час, та дамо поради, як встигнути заплановане і звільнити час на відпочинок.

Порада № 1. Розставляй пріоритети

Почни день з найважливіших справ та зосередься на термінових проблемах, які потребують безпосередньої участі. Спочатку зроби найважливіше, а потім найскладніше і рутинне. Це не завжди одне і теж. Важливо: зібрати дітей до школи, важливо поснідати, важливо не спізнитися на ділову зустріч, важливо здати проект до терміну. Коли зробиш все важливе, тобі буде простіше взятися за складні і дрібні справи у списку, не відкладаючи їх у довгу шухляду.

Порада №2. Соцмережі - ворог продуктивності

Соціальні мережі щільно вросли в наше життя разом із телефоном у руці. Але це жахливі пожирачі часу. Візьми за правило не відволікатися на соцмережі у робочий час (звичайно, якщо твоя робота не передбачає роботу з медіа). Відведи прогулянці по інтернету "марний" час - наприклад, той що ти проводиш в очікуванні або у громадському транспорті.

Порада №3. Заощаджуй час на дорогу

Навіть якщо у тебе власний автомобіль, пробок у мегаполісі не уникнути. Спізнюватися - поганий тон, це може погано відбитися на кар'єрі та житті. Тому, коли трафік безнадійно зупинився, пересідай на громадський транспорт - це вірний спосіб швидко і з мінімальними витратами часу пересуватися містом. Особливо з Е-квитком та додатком Kyiv Smart Card, який зробить життя в Києві комфортним.

Єдиний електронний квиток Kyiv Smart Card діє на всі види громадського транспорту. Не потрібно стояти в жодних чергах за жетонами на метро. Крім того, ти здорово економиш не лише час, а й гроші. Якщо купувати 50 поїздок, вартість поїздки становитиме 6,50 грн замість 8,00 грн.

Ще один простий лайфхак: знайди всіх необхідних тобі фахівців: перукаря, майстра манікюру, бариста, у максимальній доступності від дому, і менше часу проведеш в дорозі.

Порада №4. Веди списки справ на тиждень

Введи у звичку складати перелік важливих справ, бажано із зазначенням часу. Так ти побачиш, що можна оптимізувати, змістити або об'єднати, і в які дні звільнити додатковий час на себе.

Порада №5. Вирішуй побутові питання через інтернет

Не обов'язково витрачати свою обідню перерву на оплату рахунків за комуналку, або подорожі на вокзал за залізничним квитком. Це все можна зробити онлайн без черг, пробок та можливих форс-мажорів. І тут багато в чому допоможе додаток Kyiv Smart City .

Тепер все в одному місці: рахунки за комуналку та оплата парковки, транспортні новини та оголошення ЖЕКів. Все, для чого раніше ми годинами стояли в черзі, тепер на відстані одного кліку. Можна все, навіть купити квиток на будь-який вид транспорту, перебуваючи в ньому, або швидко поповнити Kyiv Smart Card у будь-який момент. Також всі рахунки за гарячу воду та опалення тепер в додатку. І не треба губитися у щомісячних платіжках і квитанціях. Сервіс дбайливо збере всі рахунки на вашу адресу в одному місці, щоб ти змогла їх оплатити одним платежем.

Завантажити додаток на Android можна тут , а на iOS тут .

Також, чудовий спосіб заощадити час - кур'єрська доставка додому або на роботу. Не лише їжі. Ще раз нагадуємо, багато магазинів і супермаркетів пропонують таку послугу за невеликі гроші. Якщо спланувати покупку продуктів на тиждень із доставкою додому - ти звільниш собі від 2 до 4 годин на тиждень.

Порада №6. Автоматизуй усе, що можливо

Це дозволить заощадити чимало часу і на роботі, і вдома. Безліч щоденних рутинних завдань можна автоматизувати. Наприклад, запам'ятай нарешті (або збережи під рукою) усі гарячі клавіші для роботи у Word та Excel. Використовуй електронні органайзери, типу Wrike, Work-zilla. І купи всю побутову техніку, яку може дозволити твій бюджет. Брудна білизна - у пралку, посуд - в посудомийку, їжу в мультиварку, включила робот-пилосос, а сама гуляти в парк - чому б і ні?

Порада № 7. Делегуй повноваження

Запам'ятай - ти не всесильна. Делегування - це спосіб економити час не лише якщо ти керівник, але це чудово можна застосувати для роботи в команді. Передача завдань дуже підвищує відповідальність працівників. Адже це показник довіри і важливості людини, як фахівця.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі