14 січня 2020 о 17:00

Instagram починає приховувати відфотошоплені зображення від користувачів

Instagram вже має спеціальний фільтр контенту, який розмиває зображення, які можуть бути образливими, даючи користувачеві можливість обрати, чи хоче він їх бачити. Те ж саме стосується повідомлень, які можуть містити щось непристойне, від когось невідомого.

Як повідомляється, тепер Instagram вводить нову функцію, приховуючи зображення, які можуть бути відфотошоплені або підправлені. За допомогою програми TechRadar можна знайти зображення, які могли бути змінені в цифровому вигляді, та позначають їх як такі, що несуть «неправдиву інформацію».

Користувачі та фотографи вважають, що нововведення можуть призвести до посилення цензури з боку Instagram і Facebook, які вже зіткнулися зі звинуваченнями у некоректній цензурі оголених тіл, де під цензуру потрапили навіть зображення картин та предметів мистецтва, а також емодзі, що несуть сексуальний підтекст .

Як пояснює Facebook нова функція покликана зупинити хвилю дезінформації в соціальних мережах, але наразі неясно, як точно це працюватиме та які фото блокуватимуть. У разі поганого настрою алгоритму під заборону розміщення можуть потрапити сучасні твори цифрового мистецтва, поліпшені за кольором зображення, і навіть меми.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі