11 січня 2020 о 15:11

У Північній Кореї судять матір, яка врятувала з пожежі дітей, а не портрети вождів

У Північній Кореї стався дивний інцидент: мати врятувала дітей з пожежі і тепер може бути засуджена, бо не витягла з вогню портрети вождів.

Цю ситуацію розслідує міністерство державної безпеки. Про те, що сталося, повідомило південнокорейське агентство Daily NK. Відомо, що пожежа сталася в будинку, де живуть дві сім'ї. На той момент діти залишилися вдома самі. Щойно їх матері дізналися про те, що в будинку сталася пожежа, вони одразу ж повернулися і намагалися врятувати дітей з вогню. Одна з жінок проникла в будинок і витягла дітей з пожежі. Але портрети вождів Кім Ір Сена та Кім Чен Іра вона врятувати не зуміла, через що тепер їй загрожує тюремне ув'язнення. Другий сім'ї вдалося і те, і інше, тому їм судовий розгляд не загрожує.

Повідомляється, що це типова для Північної Кореї ситуація. Громадян, які рятують портрети сім'ї диктатора від пожеж, вважають героями, а ті, хто цього не зробить, можуть зіткнутися з серйозними тяжбами.

Тепер мати, яка врятувала дітей, перебуває під слідством, і не може забезпечити їм лікування. Сусіди родини хотіли допомогти і компенсувати вартість лікування, однак тепер бояться це робити, щоб їх не звинуватили у допомозі політичній злочинниці.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі