09 січня 2020 о 14:00

Екологи: в пожежах в Австралії можуть загинути 1,25 мільярда тварин

Як повідомляє австралійська філія Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), в результаті пожеж, які перетворили на попіл 8,4 млн гектарів лісів (це еквівалентно території всієї Австрії), у країні могла загинути рекордна кількість тварин.

Від пожеж в Австралії вже загинули півмільярда тварин . Але як вважають екологи WWF, цифри збитку для австралійської фауни набагато вищі. "Ці пожежі далекі від завершення і можуть стати найбільшим стихійним лихом за останнє сторіччя", - йдеться у повідомленні. Фахівці цієї організації вважають, що під час пожеж загинули і можуть загинути ще в результаті наслідків стихії, 1,25 мільярда тварин.

Нагадаємо, жертвами трагедії стали десятки тисяч коал, кенгуру, какаду та інших унікальних тварин, що населяють Австралію. Деякі види ендеміків опинилися під повною загрозою зникнення.

Ситуація жахлива, австралійські екологи зазначають, що на відновлення лісів підуть десятиліття, і для того, щоб хоч якось допомогти австралійській флорі та фауні, потрібно до 2030 року виростити два мільярди дерев. А для того щоб врятувати популяцію коал, потрібно одразу ж після закінчення пожеж посадити щонайменше 10 000 дерев.

Тим часом ліси все ще горять, дим від австралійських пожеж досяг Південної Америки.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі