08 січня 2020 о 14:00

7 цікавих відкриттів про стосунки та секс за останнє десятиліття

Якщо ваш колишній хоче, щоб ви залишилися друзями, він може бути психопатом

Коли ваш колишній запитає: "Чи можемо ми залишитися друзями?", Вам треба бути обережними. У 2016 році дослідники з Оклендського університету в Мічигані виявили, що люди з нарцисизмом, макіавеллізмом та психопатією часто тримають своїх колишніх у полі зору для корисливих цілей. Прагнення до постійного сексуального доступу, фінансова допомога або необхідність все ще контролювати колишнього партнера можуть бути одними з ключових причин, щоб підтримувати зв'язок, особливо для чоловіків.

Чоловічі одностатеві пари залишаються разом довше, ніж гетеросексуальні

У 2018 році дослідження, проведене Інститутом Вільямса при Юридичній школі UCLA, і присвячене вивченню одностатевих та гетеросексуальних пар протягом 12 років, показало, що в одностатевих чоловічих пар менше шансів розлучитися.

Лесбіянки розлучалися частіше, а гетеросексуальні пари перебували десь посередині. Наприклад, 29,3% пар "жінка-жінка", які брали участь у дослідженні, розлучалися. Це вдвічі частіше, ніж у пар "чоловік-чоловік" (14,5%). У гетеросексуальних пар відсоток склав 18,6%.

Якщо ви хочете вступити в шлюб, найкраще зробити це у віці від 25 до 32 років

Хочете одружитися і не розлучитися? Найкраще це зробити у віці від 25 до 32 років. Ризик розлучень починає знижуватися, коли люди одружуються в проміжку між підлітковим віком і 30 роками, а потім знову починає рости. Тобто якщо ви одружитеся після 32, шанси розлучитися збільшаться на 5%.

Чи є якісь хороші новини про шлюб за десятиліття? - Так: рівень розлучень знизився почасти тому, що мілленіали рідше одружуються.

Ми можемо бути в середині тисячолітньої сексуальної рецесії

Сьогодні молодь має менше сексуальних партнерів, ніж представники двох попередніх поколінь. 15% з опитаних у віці приблизно 20 років повідомили, що не мали сексу з того часу, як досягли повноліття.

Сексуальне життя постраждало не тільки у мілленіалів: з кінця 1990-х по 2014 рік секс серед дорослого населення в середньому скоротився з 62 до 54 разів на рік. Однак, це означає, що середньостатистична доросла людина все ще займається сексом частіше, ніж раз на тиждень.

Розлучення може бути потенційно смертельним для чоловіків

Дослідження показують, що розведені і неодружені чоловіки мають більш високий рівень смертності та більш схильні до зловживання психоактивними речовинами і депресії, ніж одружені чоловіки. У розлучених чоловіків рівень самогубств на 39% вище, ніж серед одружених

Секс зміцнює стосунки

"Післясмак" сексу триває до 48 годин. Зазвичай після сексу у вас поліпшується настрій завдяки притоку ендорфінів та інших гормонів, що поліпшують самопочуття. У 2017 році дослідники виявили, що позитивний ефект від сексу триває до двох днів - і це почуття може допомогти парам з часом зблизитися.

Пари, які поділяють домашні обов'язки, живуть краще

У 2015 році дослідники виявили, що пари, які розподіляли домашні обов'язки, були задоволені своїми стосунками, ніж ті, в яких справами займався хтось один.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі