09 січня 2020 о 10:49

Такого ще не було: Меган Маркл та принц Гаррі відмовилися від королівських обов'язків

В інстаграмі герцогів Сассекських Меган Маркл та принц Гаррі оголосили про те, що з 2020 року вони відмовляються від повноважень вищих членів королівської родини, вони припиняють виконувати представницькі королівські функції, відмовляються від грошей британських платників податків та будуть самі себе забезпечувати, щоб бути фінансово незалежними. Раніше з'явилася інформація про те, що Меган і Гаррі зареєстрували марку Sussex Royal та випускатимуть під нею одяг.

Крім того, пара планує жити на дві країни, переміщаючись між Північною Америкою (скоріш за все батьківщиною Меган - Канадою) та Великобританією.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) 8 Січ 2020 о 10:33 PST

"Цей географічний баланс дозволить нам виростити нашого сина так, щоб він поважав королівські традиції, в яких народився, а також дасть нашій родині простір для того, щоб сфокусуватися на наступній частині нашого життя, включаючи запуск нашої нової благодійної ініціативи", - йдеться у заяві.

Королева Єлизавета у свою чергу відповіла на вельми шокуючу заяву герцогів Сассекських та дала зрозуміти, що це їх рішення все ще знаходиться на ранньому етапі обговорення.

"Ми розуміємо їх бажання робити все по-іншому, але це складні питання, для вирішення яких потрібен час", - повідомляє королівський офіс Букінгемського палацу.

Колишній прес-секретар Букінгемського палацу Дікі Арбітер сказав у коментарі, що принц Гаррі "приймає рішення серцем, а не головою". За його словами, в сучасні часи нічого подібного з британською королівською родиною не відбувалося.

Відзначимо, що при цьому Меган і Гаррі зберігають за собою свої титули.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі