10 грудня 2019 о 12:23

7 простих порад, які поліпшать твоє особисте життя

Ось кілька простих, але дієвих способів, які допоможуть зберегти романтику у стосунках та показати любов.

1. Відправ партнеру приємне повідомлення

Щоб ваше віртуальне спілкування не зводилося до обміну списком покупок, не забувайте цікавитися, як справи у вашої половинки. У тривалих відносинах часто ми забуваємо про милі дрібниці у вигляді смс, яке може зробити людині приємно. Шліть один одному підтримуючі повідомлення, кажіть компліменти та зізнавайтесь у коханні не тільки на свята. Зберігайте зв'язок протягом усього дня, особливо у важливі один для одного моменти. Тоді партнер відчуватиме підтримку і впевненість.

2. Тримайтеся за руки

Безтурботно гуляти за ручку можуть не лише підлітки. Безліч досліджень кажуть про важливість дотиків у дорослих близьких стосунках. Адже, тактильний контакт сприяє нашому психічному і фізичному благополуччю, а також зближує людей. Якщо публічний прояв почуттів такого роду не для вас, то є багато інших можливостей для дотиків. Тримайтеся за руки, коли поруч, під час перегляду фільму, навіть якщо ви посварилися - це спосіб дати партнеру відчути твою підтримку і любов.

3. Практикуйте когнітивну переоцінку удвох

Суть когнітивної переоцінки в тому, щоб спробувати об'єктивно поглянути на виникаючі розбіжності. Оцініть ситуацію з боку, представивши себе третьою людиною, яка намагається зрозуміти точку зору кожного з вас і при цьому бажає благополуччя для вашої пари. Цей прийом допоможе впоратися з негативними емоціями та переформулювати ситуацію таким чином, щоб ви могли прийти до компромісу. Щоправда, це спрацює, якщо виконувати когнітивну переоцінку будуть обидва партнери.

4. Сформуйте особистий простір

Перш ніж шукати партнера і знайомити з усіма своїми "тарганами", знайди самодостатність і впевненість у своєму житті без нього. Кохана людина не повинна бути сенсом життя, інакше ти неминуче виявишся у хворобливих відносинах. Займайся собою, працюй, зустрічайся з подругами, захоплюйся чимось. Так у тебе будуть точки опори, завдяки яким твоє життя не спустошиться, якщо з якихось причин стосунки не складуться. Крім того, коли у кожного з вас є свої інтереси, вам є про що говорити і що запропонувати один одному.

5. Приймайте рішення граючи

Часто конфлікти в парах виникають через дрібниці: не можете домовиться яка кухня буде на вечерю, обрати фільм до перегляду або чим зайнятися у вихідні. Щоб дрібні розбіжності не призводили до сварок, виробіть свій спосіб прийняття рішень. Наприклад, оберіть разом 5 варіантів дій, потім один з вас звужує його до трьох бажаних, другий до двох і так далі. Або довіртеся удачі і киньте жереб. Такі способи прийняття рішення корисні, коли у обох немає переконливих аргументів на користь одного конкретного варіанту.

6. Плануйте, як проведете час разом

Заздалегідь вирішуйте як проведете вихідні, домовляйтеся з ранку про плани на вечір, заздалегідь запрошуйте один одного на побачення. Планування не вб'є романтику. Для відносин набагато гірше, коли ваші графіки не співпадають або то у одного, то в іншого немає сил або часу, щоб побути разом. Або коли партнер підносить недоречний сюрприз, псуючи твої очікування.

7. Діліться своїми музичними вподобаннями

Музика допомагає розслабитися і підняти настрій. Правильний плейлист перетворить звичайну вечерю на романтичну, а чергові обійми - на прелюдію до еротичного масажу. Обирайте (створюйте) особливі для вашої пари пісні, знайомте один одного з музичними вподобаннями або просто включайте плейлист, під які захочеться співати, танцювати, дуріти.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі