05 грудня 2019 о 04:45

Російська церква виступила проти закону про домашнє насильство

Патріарша комісія з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства опублікувала заяву проти закону про профілактику домашнього насильства.

Комісія вважає, що закон «суперечить правовим принципам розумності, справедливості і рівності», а його заходи на практиці «приведуть до грубого і масового порушення прав громадян та сімей».

«В силу невизначеності норм законопроекту практично будь-яка нормальна людська дія може бути визнана "сімейно-побутовим насильством", будь-який повнолітній чоловік може бути довільно оголошений "порушником" і піддатися "заходам профілактики", які мають відверто репресивний характер», - вважає комісія. Вона додала, що закон несе «антисімейну спрямованість» і «фактично вводить особливе "покарання за сімейне життя"». При цьому комісія вказує на важливість «демографічної політики РФ».

«Нас намагаються запевнити, що в Росії 40% тяжких злочинів скоюються в сім'ях, що щорічно 14 тисяч жінок вбивають чоловіки, що щороку від сімейного насильства страждають 16 мільйонів жінок тощо. Але при уважному вивченні виявляється, що ці дані слабо або взагалі ніяк не пов'язані з реальністю», - впевнена патріарша комісія.

У зв'язку з цим вона просить не приймати закон про домашнє насильство.

Джерело: pk-semya.ru

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі