13 листопада 2019 о 12:10

У Лондоні з'явиться "зелений" будинок з "живими" стінами. Він може поглинати до 8 тонн вуглецю на рік

У лондонському Сіті планують побудувати багатофункціональний будинок Citicape House із найбільшою "зеленою стіною" в Європі. Головна мета проекту - допомогти поліпшити якість повітря в районі з інтенсивним рухом між станціями Фаррінгдон та Моргейт у лондонському Сіті. У 11-поверховому будинку розмістяться п'ятизірковий готель, офіси, коворкінг-просториу, скай-бар, ресторан та спа-салон.

Відомо, що фасад будівлі прикрасять близько 400 000 насаджень, які зможуть поглинати більше 8 тонн вуглецю та виробляти до 6 тонн кисню на рік. На додаток до цього, на даху будуть розбиті сади з рідкісними та зникаючими місцевими видами диких квітів.

Дизайнери зробили такий будинок, який розрахований на дбайливе використання ресурсів. У ньому будуть використовувати поновлювані джерела електроенергії, включаючи теплові насоси із зовнішнім повітрям в якості джерела тепла. Також передбачається ефективне скління, яке дозволить знизити коефіцієнт тепловіддачі. А на даху будівлі будуть встановлені системи збору дощової води для поливу "зеленої стіни".

Проект покликаний продемонструвати, як штучне середовище може вирішувати такі проблеми, як зміна клімату та забруднення повітря.

Чудова ідея і, крім того, це дуже красиво.

Теги: екологія

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі