28 жовтня 2019 о 14:30

Джулії Робертс - 52: 10 цікавих фактів про актрису

  1. Джулія Робертс народилася 28 жовтня 1967 року у місті Смірна, штат Джорджія, США. У Робертс - англійські, німецькі, шведські, ірландські, шотландські та валлійські корені. Батьки Джулії були акторами-аматорами. Вона була третьою дитиною в родині. Старший брат Джулії - відомий актор кіно та телебачення Ерік Робертс, а старша сестра, Ліза Робертс Гіллан - актриса кіно і телебачення, продюсер.
  2. Справжнє ім'я Джулії Робертс - Джулі Робертс. Вона була змушена поміняти ім'я при вступі у Гільдію акторів США, адже на той момент у ній вже була актриса на ім'я Джулі Робертс.
  3. Джулія Робертс грала у шкільній групі на кларнеті. І в дитинстві мріяла стати ветеринаром.
  4. Перша роль Джулії налічувала два слова. Фільм знятий у 1986 році має назву «Червоний, як кров» з її братом Еріком у головній ролі.
  5. У 1990 році, в 23 роки Джулія Робертс отримала свою першу номінацію на премію «Оскар» (за «Кращу жіночу роль другого плану») та премію «Золотий глобус» за роль у мелодрамі «Сталеві магнолії», що стала хітом прокату.
  6. Романтична комедія «Красуня» (1990) з Джулією Робертс та Річардом Гіром у головних ролях спочатку мала назву «$3000» - за тією сумою, яку мала отримати героїня Вів'єн Уорд від багатого бізнесмена. Однак нещодавній успіх Робертс у «сталевих магноліях» надихнув творців на те, щоб перейменувати фільм на «Красуня» («Pretty Woman») та змінити кінцівку на оптимістичну. А для афіші «Красуні» насправді сфотографували модель, чиє обличчя пізніше замінили обличчям Робертс.
  7. Джулія робертс свого часу відмовилася від головних ролей у майбутніх кінохітах, таких як: «Несплячі у Сіетлі», «Доки ти спав» та «Закоханий Шекспір». Замість цього вона знімалася у класиків (Спілберга, Аллена, Олтмена), знову грала з Річардом Гіром у фільмі «Наречена-втікачка», з'являлася в «Друзях» та «Вулиці Сезам», і в «Майклі Коллінзі».
  8. Джулія Робертс володарка найкрасивішої посмішки на планеті. У 1991 році вона опинилася на першому місці у списку «Найкрасивіших людей» за версією журналу People. За свою кар'єру вона опинялася на його обкладинці п'ять разів.
  9. Джулія Робертс стала першою найбільш високооплачуваною голлівудською актрисою. За роль у картині «Посмішка Мони Лізи» (2003) вона отримала безпрецедентний гонорар у $25 млн.
  10. Робертс зустрічалася з багатьма колегами по цеху, в цьому списку: Кіфер Сазерленд, Меттью Перрі, Ліам Нісон, Джейсон Патрік, Деніел Дей-Льюїс та інші. Актриса встигла побувати замужем за кантрі-співаком Лайлом Лаветт. Зі своїм другим чоловіком, оператором Деніелом Модером, Робертс не розлучається вже 15 років, виховуючи з ним трьох дітей.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі