25 жовтня 2019 о 09:00

7 найкращих ефірних масел для душі та тіла

Багато хто недооцінює значення впливу ароматів на самопочуття людини. Ароматерапія - найдавніший спосіб привести у рівновагу душу й тіло, заповнити баланс сил та щільно злитися з природою.

Ефірна олія - ​​це натуральний продукт, який стане незамінною чарівною паличкою в арсеналі кожної сучасної дівчини.

Ми підібрали найкращі ефірні масла для зняття стресу, розслаблення і краси.

1. Лаванда

Лавандове масло - це просто маст хев. Лаванда заспокоює при нервозності, безсонні, дратівливості. Усуває симптоми перевтоми. Стимулює мозковий кровообіг, покращує пам'ять і увагу. Підвищує опірність організму до інфекційних захворювань. Знижує підвищений артеріальний тиск. Усуває головний біль та мігрень, викликані спазмом судин. Усуває тахікардію і невротичні серцеві болі. Масло лаванди надає знеболюючю дію при невритах, невралгіях, суглобових та м'язових болях. Усуває запалення, почервоніння, свербіж і лущення шкіри.

2. Апельсин

Апельсинове ефірне масло швидко відновлює сили після робочого дня, усуває відчуття тривоги, покращує настрій. Має протизапальну дію при простудних захворюваннях. Підвищує гостроту зору, усуває зорову втому. Усуває запалення та зволожує шкіру, підвищує її пружність, сприяє її регенерації. Також, масло апельсина активно руйнує целюліт, усуває затримку рідини в організмі, що сприяє зниженню ваги.

3. Іланг-іланг

Це масло чудово розслабляє і за своєю дією схоже на медитацію. Його запах заспокоює і розслабляє, «прояснює» голову та дарує впевненість у собі. Масло іланг-ілангу відмінно підійде для легкого масажу після важкого дня. Масло знижує прояви синдрому хронічної втоми . Крім того, його можна змішувати з іншими компонентами та робити маски для обличчя - воно омолоджує і вирівнює шкіру, допомагає поліпшити її стан, та допомагає навіть при таких серйозних захворюваннях, як екзема або дерматоз, не кажучи вже про вугрову висипку. Ароматне масло можна також додавати у бальзами для волосся та ванночки для нігтів. Воно допоможе зміцнити волосся і нігті, зробити їх більш гладкими та блискучими.

4. Бергамот

Ефірна олія бергамоту надає заспокійливий ефект при стресах, піднімає настрій. Підвищує концентрацію уваги та творче мислення. Володіє потужною противірусною дією при грипі, ГРВІ та герпесі. Сприяє зниженню температури тіла при інфекційних і запальних захворюваннях. Нормалізує артеріальний тиск, усуває вегетосудинну дистонію. Допомагає при головних болях і мігрені. Нормалізує секрецію сальних залоз шкіри обличчя та голови, звужує пори - стане прекрасним помічником у догляді за шкірою.

5. М'ята

Бадьорий, освіжаючий аромат м'яти неможливо сплутати ні з яким іншим запахом. М'ята потрібна для стимуляції розумового процесу. Дуже ефективна для профілактики вірусних респіраторних захворювань, тонізації шкіри.

Врятує у разі нудоти або загойдування. Також м'ята потужний антисептик, допомагає впоратися з лупою і свербінням шкіри голови, прискорюючи мікроциркуляцію та виступаючи потужним антисептиком. Додайте кілька крапель емульсії у баночки з косметичним засобом для догляду за шкірою, і проблеми обминуть вас стороною. Ніяких прищиків, запалень та висипу, лише рівномірний тон та здоровий рум'янець

6. Вербена

Аромат вербени очищає від смутку і важких думок, відновлює душевну рівновагу та гармонію між вами і світом. Зникають напруга і втома. Світ знову відкриває яскраві фарби.
Достатньо лише вдихнути аромат вербени, щоб минулися нудота і головний біль, викликані спазмами судин головного мозку.
Запах вербени усуває депресивний стан, нервове виснаження, дратівливість, втому та виводить зі стану істерії. Її застосовують під час годування грудьми, адже вона стимулює лактацію. Вербена надзвичайно корисна і для чоловіків, адже вона посилює потенцію і є найпотужнішим еротичним стимулятором.
Ефірна олія вербени тонізує шкіру, підвищує її пружність, омолоджує шкіру.

7. Пачулі

Ефірна олія пачулі має тонізуючу, антидепресивну і заспокійливою дією. Вона чудовий антисептик та імуностимулятор. Також пачулі має протиалергічні, жарознижувальні та антиоксидантні властивості.
Засіб благотворно впливає на шкіру, розгладжує та живить її, стимулює процеси регенерації. Володіє загоюючими властивостями, забезпечує ліфтинг-ефект. Ефективно бореться з тріщинами, порізами, подряпинами, виразками і ранами. Заспокоює роздратування, знімає запалення та усуває лущення. Нормалізує роботу сальних і потових залоз.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі