16 жовтня 2019 о 14:47

Скульптурування обличча: приховуємо недоліки та виділяємо переваги

Визначивши свій тип обличча та зробивши лише декілька штрихів у потрібних місцях, ви зможете довести свій образ до ідеалу.

Виділяють вісім типів форм обличча: овальне, квадратне, кругле, трапецієвидне, прямокутне, трикутне, ромбовидне та подовжене. Таку класифікацію обрали через схожість із геометричними фігурами та вираженості деяких частин лицьового контуру.

Щоб визначити свій тип, потрібно встати перед дзеркалом, прибрати волосся назад та простежити схожість форми обличча з геометричною фігурою.

Обираємо косметику

Грамотний макіяж для різних типів обличча включає в себе корекцію його частин. Головне завдання корекції - за допомогою темних та світлих відтінків візуально віддаляти чи наближати необхідні ділянки. Ми, ніби скульптори, можемо буквально зліпити собі нове обличчя: підняти брови, зробити вузьким ніс, звузити лоб та підборіддя, зробити більш чітким овал обличчя. Всі ці ефекти досягаються за допомогою необхідних косметичних продуктів.

Найнеобхідніші косметичні продукти для скульптування: праймер, освітлюючий хайлайтер, тональний крем одного-двох відтінків, консилер, пудра, румяна чи бронзатор.

Ваша палетка для скульптування може містити і більшу кількість відтінків, адже колір шкіри змінюється в залежності від сезону. Коректор, який підходив взимку, на засмаглій шкірі може виглядати, як холодна сіра пляма. Занадто темний скульптор, підібраний влітку - взимку ляже помаранчевою смужкою, і його буде складно розтушувати. Існує маса готових палеток для контурінга, де відтінки підібрані для певного кольору шкіри.

Наприклад, набір для контурування обличча BH Cosmetics Forever Nude Sculpt & Glow Contouring Kits Light

Кремова корекція обличчя підійде для сухої та зневодненої шкіри, є більш стійкою, аніж суха, багато жінок хочуть ввести її у повсякденне використання. Для цього був створений стик для скульптування. Ним дуже зручно користуватися і він майже не займе місце у вашій косметичці.

Стік Коректор для обличчя Deborah 2 в 1

Для любителів кремових текстур підійде палетка консилеров для контурирования NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette

Рум'яна додадуть обличчу свіжий вигляд. Наносити їх варто середнім скошеним пензлем на ділянку щоки, так зване "яблучко". Визначити де у вас яблучко, можна посміхнувшись. Виступаюча область над вилицею і є ідеальним місцем для нанесення рум'ян.

Палітра рум'ян Makeup Revolution Blush Palette Golden Sugar

Якщо ваша шкіра схильна до жирності, і стійкість макіяжу не завжди на висоті, контурінг обличча кремовими продуктами краще закріплювати напівпрозорими сухими.

Не забудьте про хороші, м'які пензлі різних розмірів. Вам знадобиться 2-3 пензлі: великий пухнастий, для нанесення скульптора або бронзера, середній овальної форми або скошений - для рум'ян та невеликий плоский пензлик для моделювання носа або розрізу очей. Якщо ви використовуєте сухі текстури - віддавайте перевагу натуральним пензлям. При роботі з кремовими коректорами, розтушовуйте кордони спонжем, пензлем 01, допускається застосування натуральних пензлей або дуже м'яких штучних для згладжування контурінга.

Хорошою ідеєю буде придбати набір пензлей для макіяжу.

Наприклад, Набір натуральних пензлей Make Up Me в чохлі 24 шт

Спробуємо розібратися, як підібрати правильний макіяж за типом обличча. Кілька універсальних правил для ідеального контурінга.

Правильне контурування обличча починається з підготовки шкіри. Якщо ви не користуєтеся тональними засобами, консилерами або маскуючими пудрами, то контурування обличча на голій шкірі може виглядати не естетично.

Нанесіть догляд за типом шкіри, праймер, тональний засіб. Замаскуйте запалення, освіжіть область навколо очей. За необхідності, закріпіть тон пудрою. Контурінг обличча для початківців легше виконується на дещо припудреній шкірі сухими продуктами.

Скористаємося стандартною схемою для контурінга овального обличча.

  • Нанесіть найширшим пухнастим пензлем теплий скульптор на всі виступаючі ділянки обличчя. Він повинен лягати широко та напівпрозоро. Без чітких меж, створюючи ефект легкої засмаги.
  • Візьміть невеликий щільний пензлик для скульптування обличча та поглибте западини під виличної кісткою холодним відтінком. Ви помітили, як органічно холодний скульптор втушувався у теплий? Напрям лінії виличного контурування: від козелка вуха до куточка губ (звужує обличча) або від козелка вуха до крил носа (розширюємо обличча). Розтушуйте скульптор горизонтально і вгору. Так само, поглибите скроневі западини. Розтушувальним пензлем для очей повністю затемніть орбітальну лінію верхньої повіки та складку, виведіть колір у скроню. Це допоможе розкрити та збільшити очі. Якщо ви щасливий володар широко посаджених очей, нанесіть скульптор щільніше до перенісся. Контурінг витягнутого обличчя передбачає активне затемнення по лінії росту волосся та підборіддя. Таке обличча часто хочеться зробити дещо ширшим та об'ємнішим, в цьому допомагають горизонтальні напрямки при нанесенні рум'ян і скульптора. Якщо хочете зробити контурінг носа - обирайте відтінок скульптора дещо світліший, ніж основний. Кращий варіант візуально звузити ніс - нанести тонку щільну смужку хайлайтера по спинці носа. Стандартні схеми затемнення трьома смужками підходять не всім і залежать від багатьох особливостей обличча.
  • Якщо ви хочете підсилити яскравість контурування, не завжди потрібно брати колір темніше. Нанесіть світлий скульптор на нижню щелепу і на ті ділянки обличчя, які ви хочете висунути вперед. Так посилиться контраст.
  • На яблучка щік нанесіть рум'яна. Уникайте рум'ян дуже близько до крил носа, це буде виглядати, як ніби ви чхнули або зайшли у приміщення з морозу. А ось додавання рум'ян на орбітальну кісточку (трохи вище складки) верхньої повіки може дуже освіжити макіяж.

Контурінг рум'янами можливий тільки якщо ваші рум'яна мають нейтральний відтінок, подібний скульптору. У багатьох марках продукти для контурінга обличча можуть називатися рум'янами, пудрами або бронзаторами. Важлива не назва продукту, а його колір на вашій шкірі.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі