15 жовтня 2019 о 13:17

Астрономи виявили 20 нових супутників навколо Сатурна. Ви можете назвати їх

Досьогодні абсолютний рекорд за кількістю місяців належав Юпітеру, у якого 79 супутників. У той же час вважалося, що навколо Сатурна обертаються 62 небесних тіла. Таким чином, виявивши 20 нових супутників планета стала володарем 82 місяців.

Виявити супутники вдалося, застосувавши нові алгоритми розрахунку даних, зібраних за допомогою телескопа Субару. Кожне небесне тіло має близько п'яти кілометрів у діаметрі. Сімнадцять з них обертаються навколо планети у зворотному напрямку: це означає, що їх рух протилежний обертанню планети навколо своєї осі. Решта три місяці обертаються в тому ж напрямку, що і Сатурн.

Вивчення орбіт цих супутників, за словами вчених, може допомогти з'ясувати, як планети в Сонячній системі формувалися та еволюціонували, а також отримати інформацію про походження Сатурна.

Щоб дати назви 20 новим небесним тілам, вчені запустили відкритий конкурс, взяти участь у якому може кожен бажаючий. Супутників назвуть на честь гігантів з нордичної, галльської або інуїтської міфології.

Теги: космос

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі