11 жовтня 2019 об 11:57

Поки сезон: що потрібно заморозити на зиму прямо зараз

Навіщо взагалі заморожувати свіжі овочі і фрукти? Такий спосіб зберігання заготовок дає можливість зберегти максимум вітамінів та мікроелементів, особливо в порівнянні з консервацією. Звичайно, якщо заморозити продукти правильно. Також можна одразу приготувати суміші для соусів, супів, рагу або омлету - це заощадить час на приготування страв. І будемо чесними: взимку овочі та фрукти не такі смачні, як у сезон.

Що можна заморозити?

Заморожувати можна усі овочі та фрукти, але є винятки. Наприклад, цибуля і часник під під дією холоду втрачають запах і смак. До того ж їх завжди можна знайти в магазині, адже ці овочі дуже добре зберігаються цілий рік.

Погано заморожуються печериці та баклажани - після розморожування вони втрачають свою форму. Якщо ви все ж хочете їх заморозити, то для початку їх варто приготувати, наприклад, стушкувати або запекти. Не радимо заморожувати свіжі огірки - після вони вже не придатні до вживання.

Сезонні овочі жовтня - це: баклажани, кабачки, брокколі, білокачанна, цвітна і брюссельська капуста, гарбуз та селера. Також можна заморозити буряк, мікрозелень, моркву та кукурудзу.

У чому заморожувати?

У контейнерах та багаторазових пакетах із застібкою. Не варто заморожувати у скляному посуді - під дією температури вона може лопнути. Не підійдуть також і металеві контейнери.
Посуд має бути герметичним, щоб через нього не проникали запахи. Наприклад, болгарський перець має дуже насичений аромат, який може поширюватись на інші продукти в морозильній камері.

Головне правило заморозки:
Овочі мають бути чистими і сухими. Зайва волога перетвориться на лід і склеїть шматочки продуктів. Особливо це варто враховувати під час заморожування зелені - її буде важко розділити.

Як заморожувати?

Забороняється заморожувати овочі великими порціями. Краще розділіть на окремі частини, які можна використовувати за один-два рази.
Овочі потрібно почистити і нарізати перед заморожуванням, потім зробити це буде складно. Можна нарізати овочі різними шматочками для різних страв: кубиками для овочевих сумішей, слайсами для піци і рагу, можна зробити пюре для соусів.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі