01 жовтня 2019 о 12:13

5 оригінальних страв з гарбуза від Джеймі Олівера

1. Запечена куряча грудка з гарбузом

Складові

  • 1 куряча грудка зі шкіркою;
  • сіль за смаком;
  • 2 гілочки майорану або орегано;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • ½ червоного перцю чилі;
  • ¼ гарбуза;
  • 3-4 столові ложки нежирних вершків;
  • мелений мускатний горіх - за смаком;
  • трохи оливкового масла.

Приготування:

1. Натріть грудку сіллю, перцем та рубаними листям майорану або орегано. Очистіть чилі від насіння та наріжте тонкими часточками. Перекладіть курку в центр форми для випічки та посипте чилі.
2. Наріжте гарбуз дуже тонкими скибочками і розподіліть їх навколо курячої грудки. Полийте гарбуз вершками та приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем.
3. Збризніть інгредієнти маслом та запікайте 25-35 хвилин при температурі 200°C. Курка має пропектися, а гарбуз - стати м'яким.

2. Гарбузовий суп-пюре c сирними грінками

Складові

  • 2 червоні цибулини;
  • 2 моркви;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 черешки селери;
  • 2 гілочки розмарину;
  • ½-1 червоний перець чилі;
  • кілька столових ложок оливкової олії;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 1 гарбуз (близько 2 кг);
  • 2 л курячого або овочевого бульйону;
  • 1 чіабатта;
  • пармезан - за смаком;
  • кілька листя шавлії - опціонально.

Приготування:

1. Наріжте цибулю, моркву, часник і селеру невеликими кубиками. Подрібніть розмарин і очищений від насіння чилі.
2. У великій сковороді або сотейнику розігрійте частину масла. Обсмажуйте на ньому підготовлені інгредієнти приблизно 10 хвилин до м'якості. Приправте сіллю та перцем.
3. Очистіть гарбуз від шкірки і насіння та наріжте довільними шматочками. Додайте до овочів гарбуз і бульйон, доведіть до кипіння та варіть ще приблизно 30 хвилин на помірному вогні. Коли гарбуз стане м'яким, перебийте суп блендером у пюре.
4. Наріжте хліб скибочками, змастіть маслом та втисніть у кожен тертий сир. Обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору з обох сторін.
Для прикраси можна підготувати хрустке листя шавлії. У сковороді на середньому вогні розігрійте трохи олії та обсмажуйте листя приблизно 30 секунд. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
При необхідності приправте суп сіллю та перцем. Перед подачею прикрасьте його грінками та листям шавлії і злегка полийте оливковою олією.

3. Гарбузовий рулет з сиром та шпинатом

Складові

  • 1 гарбуз (1 кг);
  • кілька столових ложок оливкової олії;
  • щіпка меленого чилі;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 2 зубчики часнику;
  • 60 г цілого очищеного мигдалю;
  • 1 чайна ложка насіння фенхелю;
  • 6 яєць;
  • 80 г пармезану;
  • 60 г безглютенового борошна;
  • мелений мускатний горіх - за смаком;
  • 300 г шпинату;
  • 100 г м'якого козячого сиру;
  • 150 г рікотти;
  • 1 лимон;
  • 1 червоний перець чилі.

Приготування:

1. Гарбуз позбавте від насіння та наріжте невеликими шматочками. Викладіть на деко, полийте частиною масла, посипте чилі, сіллю та чорним перцем і перемішайте.
2. Розтисніть часник пласкою стороною ножа та додайте до гарбуза. Запікайте при температурі 190°C 45-60 хвилин, доки гарбуз не стане м'яким.
3. Тим часом розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажуйте на ній мигдаль, насіння фенхелю та трохи солі 3-4 хвилини до золотистого кольору. Потім подрібніть їх у ступці.
4. Зніміть з гарбуза і часнику шкірку та перебийте м'якоть блендером до пюре. Відокремте жовтки від білків. Додайте до жовтків тертий пармезан, гарбузове пюре, борошно, мускатний горіх, сіль і перець та перемішайте до однорідної консистенції.
5. Збийте білки у білу піну та акуратно введіть у гарбузове тісто. Застеліть пергаментом деко розміром приблизно 22×32 см та розподіліть по ньому тісто тонким шаром. Випікайте при температурі 190°C приблизно 15 хвилин.
6. Розігрійте у сковороді на середньому вогні масло, що залишилося та обсмажуйте шпинат близько 2 хвилин. Остудіть, відіжміть зайву рідину та подрібніть зелень ножем.
7. Змішайте козячий сир, рікотту, лимонний сік, терту лимонну цедру, очищений від насіння і подрібнений перець чилі, сіль та чорний перець.
8. Акуратно переверніть готовий гарбузовий корж на чистий аркуш пергаменту. Розподіліть зверху сирну суміш, відступивши приблизно 2 см від довгого краю. Викладіть на сир шпинат і третину мигдальної суміші.
9. Починаючи від довгого краю без начинки, акуратно скрутіть корж рулетом. Наріжте його шматочками і посипте перед подачею залишками мигдальної суміші.

4. Пряний запечений гарбуз із беконом

Складові

  • 1 гарбуз (близько 1-1½ кг);
  • 1 столова ложка насіння коріандру;
  • мелений чилі - за смаком;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 4 зубчики часнику;
  • 4-6 гілочок розмарину;
  • 6 скибочок копченого бекону;
  • 1 столова ложка оливкової олії.

Приготування:

1. Розріжте гарбуз навпіл та видаліть насіння. Потім наріжте його тонкими довгими скибочками. Вони мають бути приблизно однакового розміру.
2. Викладіть гарбуз на деко. Посипте меленим чилі, сіллю та перцем. Додайте часник, нечищений та розчавлений пласкою стороною ножа, розмарин і бекон.
3. Полийте усі інгредієнти маслом та ретельно перемішайте. Покладіть скибочки бекону на гарбуз. Запікайте при температурі 200°C близько 30 хвилин до м'якості гарбуза.

5. Гарбузові кекси з сиром, перцем чилі та насінням

Інгредієнти на 12 кексів

  • 600 г м'якоті гарбуза;
  • пір'я зеленої цибулі;
  • 1-2 червоних перців чилі;
  • 250 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 6 яєць;
  • 3 столові ложки зернистого сиру;
  • 50 г пармезану;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • трохи оливкового масла;
  • 1 столова ложка очищеного насіння соняшнику;
  • 1 столова ложка насіння маку.

Приготування:

1. Натріть м'якоть гарбуза на крупній тертці. Тонко наріжте цибулю та чилі. Змішайте борошно, сіль і розпушувач.
2. Додайте до гарбуза цибулю, половину чилі, яйця, сир, борошняну суміш, майже весь тертий пармезан, сіль та чорний перець. Перемішайте до однорідної консистенції.
3. Застеліть пергаментом кожне заглиблення форми для випічки кексів та змастіть маслом. Розподіліть по формі тісто, посипте насінням, залишеним перцем чилі та пармезаном. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180°C до золотистого кольору.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі