Локшина вок з креветками та овочами
Знадобиться:
локшина - 300 г
креветки - 300 г
морква - 1 шт.
перець солодкий - 1 шт.
кунжут - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт.
кунжутне масло - 2 ст. л.
соєвий соус - 2 ст. л.
Що робити:
- Зварити локшину, можна використовувати гречану або удон.
- Нарізати дрібно цибулю і перець.
- Моркву порізати соломкою.
- Обсмажити овочі на wok сковорідці (якщо немає - на звичайній).
- Додати кунжутне масло та постійно помішувати.
- Креветки залити окропом і почистити.
- Додати креветки до локшині та обсмажувати ще пару хвилин.
- Потім додати у готову локшину соєвий соус та смажити ще 2-3 хвилини, помішуючи
- Викласти на тарілку і посипати кунжутом.
Курка в кисло-солодкому соусі
Знадобиться:
курка - 350 г
соєвий соус - 6 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
вода - 50 мл
томатна паста - 1 ст. л.
солодкий перець - 1 шт.
сіль - за смаком
перець - за смаком
Що робити:
- Куряче філе нарізати шматочками, покласти у миску та залити соєвим соусом (3 ст. л.).
- Приготувати соус, у сковороді змішати соєвий соус та томатну пасту. Поставити на вогонь і прогріти, додати цукор.
- Порізати перець смужками.
- Додати у соус води та викласти перець, нарізаний смужками.
- Спробувати соус на смак, якщо він кислий, додати ще цукру. Тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин. Соус повинен вийти помірно густим.
- Обсмажити курку, з'єднати з соусом та тушкувати ще хвилин 8-10.
- Подавати можна з рисом або кіноа.
Фунчоза з овочами і куркою
Знадобиться:
куряче філе - 250 г
фунчоза - 150 г
кукурудза в банці - 50 г
гриби - 100 г
цибуля - половина
морква - половина
болгарський перець - половина
соєвий соус - 1,5 ст. л.
сіль - за смаком
перець чорний мелотий - за смаком
Що робити:
- Філе порізати довгими шматочками. Обсмажити на сильному вогні зі спеціями.
- Нарізати тонко цибулю та додати до курки.
- Приготувати фунчозу (скляну локшину).
- Порізати болгарський перець соломкою, моркву натерти на крупній тертці.
- Порізати гриби.
- Обсмажити зерна кукурудзи, моркву, гриби та перець до готовності, додавши спеції.
- Змішати курку з цибулею, фунчозою та овочами.
- Заправити соєвим соусом.
- Подавати блюдо можна як холодним, так і теплим.
Банани в клярі
Знадобиться:
банан - 4 шт.
молоко - 100 мл
борошно - 5-6 ст. л.
яйце - 1 шт.
цукор - 1 ст. л.
сіль - 1/4 ч. л.
сода погашена - 1/2 ч. л.
рослинне масло - для смаження
Що робити:
- Приготуємо спочатку кляр: у миску розбити 1 яйце, додати молоко, цукор, сіль та перемішати вінчиком.
- Додати борошно та все змішати.
- Додати соду, погасивши її оцтом, і змішати.
- Порізати банани на шматочки.
- Кожен шматочок опустити в кляр, потім на розігріту сковорідку з олією.
- Смажити до появи скоринки.
- Подавати можна з ванільним морозивом.
Смажений тофу
Знадобиться:
тофу - 300 г
соєвий соус - 2 ст. л.
часник - 1 зубчик
червоний мелений перець - ½ ч. л.
кунжутне масло - 1 ч. л.
корінь імбиру - 10 г
сіль - за смаком
цукор - за смаком
Що робити:
- Порізати тофу на однакові квадратики.
- Дрібно нарізати імбир.
- Часник подрібнити, викласти у тарілку, додати соєвий соус, цукор, червоний перець і все перемішати.
- Обсмажити тофу до золотистої скоринки на кунжутному маслі, якщо немає - підійде рослинне.
- Додати часник із соусом та імбир.
- Тушкувати ще 5-7 хвилин.
- Подавати теплим.
Комментарии