26 вересня 2019 о 13:11

5 страв азійської кухні без шкоди для фігури, які легко приготувати вдома

Локшина вок з креветками та овочами

Знадобиться:
локшина - 300 г
креветки - 300 г
морква - 1 шт.
перець солодкий - 1 шт.
кунжут - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт.
кунжутне масло - 2 ст. л.
соєвий соус - 2 ст. л.

Що робити:

  1. Зварити локшину, можна використовувати гречану або удон.
  2. Нарізати дрібно цибулю і перець.
  3. Моркву порізати соломкою.
  4. Обсмажити овочі на wok сковорідці (якщо немає - на звичайній).
  5. Додати кунжутне масло та постійно помішувати.
  6. Креветки залити окропом і почистити.
  7. Додати креветки до локшині та обсмажувати ще пару хвилин.
  8. Потім додати у готову локшину соєвий соус та смажити ще 2-3 хвилини, помішуючи
  9. Викласти на тарілку і посипати кунжутом.

Курка в кисло-солодкому соусі

Знадобиться:
курка - 350 г
соєвий соус - 6 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
вода - 50 мл
томатна паста - 1 ст. л.
солодкий перець - 1 шт.
сіль - за смаком
перець - за смаком

Що робити:

  1. Куряче філе нарізати шматочками, покласти у миску та залити соєвим соусом (3 ст. л.).
  2. Приготувати соус, у сковороді змішати соєвий соус та томатну пасту. Поставити на вогонь і прогріти, додати цукор.
  3. Порізати перець смужками.
  4. Додати у соус води та викласти перець, нарізаний смужками.
  5. Спробувати соус на смак, якщо він кислий, додати ще цукру. Тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин. Соус повинен вийти помірно густим.
  6. Обсмажити курку, з'єднати з соусом та тушкувати ще хвилин 8-10.
  7. Подавати можна з рисом або кіноа.

Фунчоза з овочами і куркою

Знадобиться:
куряче філе - 250 г
фунчоза - 150 г
кукурудза в банці - 50 г
гриби - 100 г
цибуля - половина
морква - половина
болгарський перець - половина
соєвий соус - 1,5 ст. л.
сіль - за смаком
перець чорний мелотий - за смаком

Що робити:

  1. Філе порізати довгими шматочками. Обсмажити на сильному вогні зі спеціями.
  2. Нарізати тонко цибулю та додати до курки.
  3. Приготувати фунчозу (скляну локшину).
  4. Порізати болгарський перець соломкою, моркву натерти на крупній тертці.
  5. Порізати гриби.
  6. Обсмажити зерна кукурудзи, моркву, гриби та перець до готовності, додавши спеції.
  7. Змішати курку з цибулею, фунчозою та овочами.
  8. Заправити соєвим соусом.
  9. Подавати блюдо можна як холодним, так і теплим.

Банани в клярі

Знадобиться:
банан - 4 шт.
молоко - 100 мл
борошно - 5-6 ст. л.
яйце - 1 шт.
цукор - 1 ст. л.
сіль - 1/4 ч. л.
сода погашена - 1/2 ч. л.
рослинне масло - для смаження

Що робити:

  1. Приготуємо спочатку кляр: у миску розбити 1 яйце, додати молоко, цукор, сіль та перемішати вінчиком.
  2. Додати борошно та все змішати.
  3. Додати соду, погасивши її оцтом, і змішати.
  4. Порізати банани на шматочки.
  5. Кожен шматочок опустити в кляр, потім на розігріту сковорідку з олією.
  6. Смажити до появи скоринки.
  7. Подавати можна з ванільним морозивом.

Смажений тофу

Знадобиться:
тофу - 300 г
соєвий соус - 2 ст. л.
часник - 1 зубчик
червоний мелений перець - ½ ч. л.
кунжутне масло - 1 ч. л.
корінь імбиру - 10 г
сіль - за смаком
цукор - за смаком

Що робити:

  1. Порізати тофу на однакові квадратики.
  2. Дрібно нарізати імбир.
  3. Часник подрібнити, викласти у тарілку, додати соєвий соус, цукор, червоний перець і все перемішати.
  4. Обсмажити тофу до золотистої скоринки на кунжутному маслі, якщо немає - підійде рослинне.
  5. Додати часник із соусом та імбир.
  6. Тушкувати ще 5-7 хвилин.
  7. Подавати теплим.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі