23 вересня 2019 о 15:13

Відкриття першої медіа-арт виставки, присвяченої Чорнобилю: ARTEFACT: Chernobyl 33

Вперше в Україні буде представлено 7 міжнародних та більше 12 українських експонатів медіа-арт художників, що працюють із сучасними технологіями медіа-арту, VR та AR-технологіями, параметричною архітектурою, лазерними і проекторними інсталяціями. Музику зі звуків Чорнобиля для одного з експонатів створив Dub FX - всесвітньо відомий бітбоксер та хедлайнер Atlas Weekend.

Протягом 10 днів, з 26 вересня по 6 жовтня, виставка працюватиме з вільним входом у Річковому Вокзалі. Спеціально для цього тут відкриється абсолютно новий простір, який стане своєрідним порталом у Чорнобиль. Вхід на виставку ARTEFACT: Chernobyl 33 - вільний.

Головне завдання ARTEFACT: Chernobyl 33 - мовою сучасного мистецтва розповісти про інформаційну трагедію Чорнобильської катастрофи та переосмислити її роль у житті кожного та в минулому української нації: "Ми - не жертви, ми - герої, які пережили катастрофу і стали щитом для всієї Європи" .

Виставка створювалася за участю міжнародного куратора Iury Lech, засновника іспанського медіа-арт фестивалю MADATAK: "Щоб донести таку складну ідею, ми використовували яскраву, захоплюючу, і в той же час зрозумілу і доступну мову - мову сучасного мистецтва та новітніх технологій. ARTEFACT: Chernobyl 33 - це захоплюючий інтерактив із глядачем, де арт-об'єкти вражають не лише візуально, але й своїм смисловим навантаженням" - каже Юрій Лех.

На виставці презентують 7 робіт міжнародних артистів та більше 12 українських, а також щоденну програму за участю електронних музикантів і перформерів.

ARTEFACT: Chernobyl 33 - не має вікових обмежень: тут буде цікаво і дорослим, і дітям. Це пізнавальний та захоплюючий проект, який дозволяє відвідувачам стати безпосереднім учасником дійства. Саме тому виставка ARTEFACT: Chernobyl 33 - свого роду віртуальний портал до Чорнобиля, де в ролі машини часу - нові технології та арт. А хто з нас не мріяв про таку подорож?

Чому потрібно обов'язково відвідати ARTEFACT: Chernobyl 33:

1. ARTEFACT: Chernobyl 33 - гучна та неординарна подія міжнародного масштабу. Виставка і надалі експонуватиметься у світі, а наразі є можливість подивитися її абсолютно безкоштовно вдома у Києві, а також потрапити на один з перформансів, у залежності від дня відвідування.
2. ARTEFACT: Chernobyl 33 можна не лише відвідати самому, але й замовити авторські та кураторські екскурсії для великих компаній - від 20 осіб. Для цього необхідно лише зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/5yYMVrJrdvyqkfXL7 .
3. ARTEFACT: Chernobyl 33 - це перша культурна відповідь України на трагедію Чорнобиля. Вперше вона розглядається у такому контексті та за допомогою сучасних методів: з використанням нових технологій медіа-арту, цікавих сучасній людині.

Створювалася виставка ARTEFACT: Chernobyl 33 за підтримки Українського Культурного Фонду, Міністерства Культури України, Міністерства Інформаційної Політики, Українського Інституту, Галузевого державного архіву СБУ, Державного агентства з управління зоною відчуження, Музею Чорнобиля, медіа-арт резиденції Карбон, ГО Центр Прип'ять Ком.

C 27 вересня до 6 жовтня медіа-арт виставка працюватиме щодня із безкоштовним входом з 11:00 до 21:00.

Ознайомитися з повним розкладом ARTEFACT: Chernobyl 33 можна на офіційній сторінці виставки у facebook.

Виставка працює: 27.09 - 6.10 з 11:00 до 21:00
Річковий вокзал, Поштова площа, 3
Запис на безкоштовні екскурсії: https://forms.gle/5yYMVrJrdvyqkfXL7

На правах реклами.

Теги: Чорнобиль

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі