13 вересня 2019 о 09:00

Янг-едалт, або Які книги обирає digital-покоління

Янг-едалт література давно вже не розглядається, як веселе дозвілля, вона є джерелом отримання нових знань та емоцій, яких, можливо, не вистачає у реальному житті. Адже тенденції формують самі читачі, а видавці підтримують цю хвилю і видають книги за інтересами підлітків.

Діджитал, дружба та перше кохання

«Хмара» Клавдії Пічман - це майже мікс "Чорного дзеркала» та «Паперових міст». Сюжет переплітається з найсучаснішими технологіями, на кшталт автопілота у машинах з пошуками загадкового хлопця, у якого так щиро закохалася головна героїня Емма.

Пол та Емма познайомилися у Фейсбуці, легке і ненав'язливе спілкування - те, що так необхідно дівчині, яка щойно пережила страшну втрату. Поступово у Емми з'являються почуття до хлопця і вона призначає зустріч, втім йому ця ідея аж ніяк не до душі. Тоді Емма бере карту, друга Метта та вирушає до іншого міста на пошуки Пола. Але те, що вона дізнається, вибиває грунт з-під ніг і навіть піддає життя небезпеці.

Невиліковна хвороба, соціум та відносини

Про складні теми йдеться в книзі «Слова на стінах» автор Джулія Уолтон. Якщо ви колись читали «Квіти для Елджернона» Деніела Киза, то одразу зрозумієте, чому так.

Історія про американського підлітка Адамі, у якого доволі рано діагностували шизофренію. Він не здатний відрізнити марення від реальності. Щоб позбутися від галюцинацій, він погоджується на експериментальне лікування. На деякий час ліки допомагають, але, раптом, його таємниця стає відомою оточуючим. Як відреагують нові друзі та кохана дівчина, дізнавшись про його хворобу? Адам описує кожен день: свої почуття, емоції, розповідає про нові знайомства та спілкування зі своїми галюцинаціями. У книзі настільки встановлений неймовірний баланс страждань від хвороби і гумору, що історія сприймається легко, а іноді навіть смішно.

Youtube, тренди і влоги

Емма Мосс написала книгу для всіх, хто зависає на ютубі та мріє стати новою Катею Клеп чи хайпувати, як EeOneGuy у кращі часи. «Люсі Локкет: онлайн-катастрофа» розповідає про дівчину Люсі, яка йде до нової школи. У перший же день вона потрапляє у катастрофічні ситуації, одну з яких встигає зафільмувати її однокласниця. Ролик завантажують в інтернет, і тепер вся школа знає про її провал. Щоб побороти страхи та відволіктися від траблів, Люсі заводить відеоблог. Крім прикольного сюжету, автор дає практичні поради, як створити власний канал до того, як потрапити в тренди Ютуб.

Кожне покоління, неважливо, Y це або Z, прагне читати круті книги на актуальні для себе теми. Автори і видавці стежать за цими трендами та шукають нові мікси для найвимогливіших читачів. Ці та інші новинки шукайте вже восени на Форумі видавців.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі