06 вересня 2019 о 06:00

Українку згвалтував водій BlaBlaCar

Анастасія Ліпінська розповіла на своїй сторінці у фейсбуці шокуючу історію згвалтування своєї подруги водієм BlaBlaCar.

«30 серпня моя подруга сіла у блаблакар з Одеси до Черкас. Водієм машини був 51-річний Андрієнко Олександр Степанович. Дорогою чоловік пригостив кавою, після якого дівчина стала відчувати слабкість і засипати. Згодом він почав погрожувати їй, що зґвалтує і хизувався своїми контактами у районній поліції, мовляв, дівчина нічого йому не зробить. Ледве у свідомості після кави, подруга почала писати свому хлопцю, що вона в небезпеці та кожні кілька кілометрів відправляти свою геолокацію. Не дочекавшись, доки дівчина втратить свідомість, водій блаблакара відвіз її до лісу і згвалтував.

Після повернення до Черкас подруга звернулася в поліцію та написала заяву про зґвалтування. Вона надала правоохоронцям всю інформацію про ґвалтівника і докази злочину. Назвала повне ім'я злочинця; надала його фотографію і номер телефону; повідомила марку і номер машини, якою вони їхали. Однак у поліції відмовилися шукати Олександра Андрієнко і намагалися «з'їхати» з її справи. За ці дні бездіяльності поліції всі докази сексуального насильства, які можна було б зняти з насильника, ймовірно знищені».

Крім того, поліція відмовилася приймати одяг, в якому дівчина була в момент зґвалтування. А коли все ж прийняли, то відмовилися видавати документи, які це підтверджують, - розповіла дівчина.

Поліція Черкас досі не провела жодних слідчих дій за цим злочином, хоча навіть BlaBlaCar готовий надати всю інформацію про поїздку.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі