06 вересня 2019 о 06:14

Творець програми «лікування» геїв зробив камінг-аут

Творець однієї з найвідоміших у США програм з конверсійної терапії, спрямованої на зміну гендерної ідентичності людини з гомо- на гетеросексуальну, зробив камінг-аут.

51-річний МакКрей Гейм оприлюднив визнання ще у червні цього року, однак розповів подробиці лише зараз. У 1999 році Гейм розробив програму Truth Ministry і відкрив центр (пізніше він був перейменований на Hope for Wholeness), де від гомосексуальності «лікували» за допомогою релігії.

Майже через двадцять років правління Гейма звільнили з організації. Сьогодні він відкрито розповідає, що весь цей час залишався геєм, і кається, що завдавав шкоди іншим. «Конверсійна терапія - не просто брехня, але дуже шкідлива брехня. Люди говорили, що намагалися накласти на себе руки через мене і те, що я їм говорив. Я знаю, що через мене вони ходять до психотерапевтів», - сказав він виданню, додавши, що був релігійним фанатиком.

Днями Гейм оприлюднив у себе на сторінці у фейсбуці публічні вибачення. «Я був не правий. Вибачте мене», - звернувся він і закликав припинити будь-яке «лікування», спрямоване на зміну сексуальної ідентичності людини.

Теги: ЛГБТ

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі