16 серпня 2019 о 06:12

П'ять неповнолітніх росіянок народили вп'яте

Росстат підрахував, що у 2018 році в Росії у п'яти 17-річних дівчат народилося по п'ятій дитині. Крім того, 16-річні росіянки народили 2925 дітей, 919 дітей з'явилося у 15-річних дівчат, 14-річні громадянки стали мамами 190 дітей, і ще 34 дитини з'явилося у 13-річних дівчаток. Для багатьох неповнолітніх росіянок це були вже другі, треті і навіть четверті пологи.

Незважаючи на кричущу для сучасного світу статистику, в самій Росії такий стан справ вважається нормальним. Наприклад, директор Інституту демографії Вищої школи економіки Анатолій Вишневський зазначив, що для деяких російських регіонів такі ранні пологи є «нормою».

"У нас є такі райони, де це вважається цілком нормальним - дівчинку видають заміж [в такому віці]. <...> Ви не можете заборонити, та й не потрібно забороняти народжувати», - сказав Вишневський, додавши, що репродуктивний вік починається у п'ятнадцять років. Директора не збентежило навіть те, що в Росії статевий акт, вчинений з людиною, яка не досягла шістнадцяти років, переслідується кримінальною відповідальністю.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі