Нове дослідження Американської кардіологічної асоціації довело, що рослинна дієта знижує ризик серцево-судинних захворювань у людей середнього віку. До цього вчені вже порахували, що раціон, який складається з овочів, бобових, горіхів та цільнозернових продуктів, зменшує ймовірність захворіти серцевою недостатністю на 40%. Вегетаріанська ж дієта знижує ризик смерті від серцевих захворювань на той самий відсоток.
Результати дослідження показали, що ймовірність зіткнутися з серцево-судинним захворюванням (інфарктом міокарда, інсультом, серцевою недостатністю) на 16% менша у людей, які харчуються переважно рослинними продуктами. Серед тих, у кого в раціоні було найбільше рослинної їжі, була на 25% знижена смертність з усіх причин і на 32% - серцево-судинна смертність.
Джерело: ahajournals.org
Комментарии