29 липня 2019 о 06:27

У Сибіру горить 3 мільйони гектарів лісу - влада не хоче гасити

В Іркутській області, Красноярському краї та Якутії горять ліси. За даними космічного моніторингу, загальна площа пожеж в Сибіру становить близько 3 мільйонів гектарів. При цьому площа загоряння продовжує зростати.

Гасити вогонь не будуть. Основна частина пожеж припадає на важкодоступні райони, де вартість гасіння перевищує розмір можливого збитку, тому лісові пожежі гасять у разі загрози населеним пунктам або об'єктам інфраструктури.

Дим від лісових пожеж дійшов до різних міст Росії, не тільки у Сибіру. «Метеостанції республіки спостерігають так звану димову імлу, що виникла в результаті повітряного перенесення частинок гару від лісових пожеж у Красноярському краї та Іркутської області. Великий і глибокий висотний циклон над Західним та Середньої Сибіром сприяє переносу продуктів горіння лісів на Урал, Удмуртію, Пермський край, Башкортостан і Татарстан», - йдеться у повідомленні управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища Татарстану.

"Це катастрофа. Більше 90% припадає на так звані зони контролю, по ним прийнято рішення не гасити. Саме це призвело до такої площі пожеж. Пожежі, які гасять по всій країні - це близько 100-150 тисяч га», - сказав керівник протипожежної програми «Грінпіс Росії» Григорій Куксін .

Джерело: bbc

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі