Tamriko
29.10.2013 15:30

Хеллоуїн 2019: найстрашніші персонажі з фільмів жахів

Весь минулий тиждень редакція Woman.ua лоскотала собі нерви і переглядала культові хоррори. На носі Хеллоуїн 2019, і якщо ти не плануєш ніякої вечірки в цей день, запасайся поп-корном та насолоджуйся жахами.

Дзвінок (2002)

У такій збірці нікуди без дівчинки Самари, що тероризувала суспільство своїм "Тобі залишилося 7 днів" протягом усього 2002 року. Ця стрічка, рімейк японського дзвінка, вмить стала одним з найпопулярніших фільмів у своєму жанрі головним чином завдяки головній героїні: ніщо і ніхто так не лякає нас, як загиблі діти, що прагнуть відплати. Додай до цього чорно-білу плівку, дивні кадри та незрозумілий сюжет - так в кінематографі почалася епоха хоррорів з мерцями в головній ролі.

Кладовище домашніх тварин (1989)

Кривава екранізація однойменного роману Стівена Кінга. Ще ніколи нам не було так страшно, спостерігаючи за іграми домашніх тварин. Фільм експлуатує одразу кілька головних ознак успішного саспенсу: маленьке містечко, привид мерця, застереження і відкритий фінал.

Наречена Чакі (1998)

Саме через цю солодкої парочку нам так не спалося в дитинстві. Всі іграшки бачилися нам потенційними вбивцями, що оживають вночі. Батьки переконували нас, що цей фільм не має нічого спільного з реальністю, але ми все одно з побоюванням поглядали на своїх ляльок і ведмедиків. Чого вже там, ми і зараз так робимо.

Коматозники (1998)

Не зовсім хоррор, але нерви смикає. Група студентів-медиків намагається з'ясувати, як довго може протриматися людина в комі. Експерименти над власними тілами приносять несподівані результати: кожен з головних героїв, який побував по той бік, повертається у реальне життя зі своїми страхами та скелетами в шафі. Потойбічними страхами.

Психо (1960)

Знаменитий саспенс Альфреда Хічкока, який прирівнюється до вершини його режисерської майстерності. Цій стрічці про маніяка, який страждає від роздвоєння особистості, без малого більш, ніж 50 років, проте він досі значиться у переліках кращих трилерів ever, а музика, написана Бернардом Херрманном, стала синонімом жаху.

Я плюю на ваші могили (2010)

Рімейк однойменного фільму 1978 року. Кіно розповідає про молоду письменницю, яка приїхала в незнайоме місто, щоб дописати свій роман. Там вона дуже недоречно проявляє свою дружелюбність до місцевих хлопців, за що ті їй відплачують 30-хвилинної сценою сексуальних та фізичних знущань. Після всього цього їй вдається вижити, мабуть, тільки заради того, щоб знову зустрітися зі своїми кривдниками. Решта шістдесят хвилин фільму головна героїня влаштовує їм таку помсту, від якої мурашки по тілу бігають навіть зсередини.

Кошмар на вулиці В'язів (1984)

Наш перший дитячий символ жаху - той самий Фредді Крюгер. І перша помітна роль молодого красеня Джонні Деппа. І перший хоррор-вірш: "1-2 Фредді вже чекає на тебе, 3-4 двері замкни в своїй квартирі, 5-6 Фредді всіх вас хоче з'їсти, 9-10 ніколи не спіть діти". Коротше, не спіть.

Той, що виганяє диявола (1973)

Існує щонайменше біля 15 екранізацій культової історії Вільяма Пітера Блетті про те, як диявол незрозуміло з якою метою тероризує дитяче тіло. Але нам особливо подобається перший варіант, що датується 1973 року. Незважаючи на явно іграшкові спецефекти і безліч ляпів, ця стрічка була номінована на "Оскар" в 10 категоріях, у тому числі за "Найкращий фільм року". І, до речі, отримав дві з них. Чи не єдиний випадок в історії Американської кіноакадемії, коли стільки уваги отримує саме хоррор. Однак.

Омен (1976)

Ну і якщо така тема, то неможливо не згадати фільм "Омен" 1978 року, який, до речі, теж отримав "Оскар" - за "Кращу музику до фільму". Стрічка також має безліч рімейків, і цей не відрізняється особливими спецефектами та хоррор-кадрами. Однак чого тільки вартий байдужий погляд маленького Омена, і глядацьке усвідомлення того, що цей милий малюк є Антихристом. Старі фільми, вони такі.

І на закуску - персонажі інших хорроров, що не увійшли в нашу добірку, але вельми достойні:

1. Самара «Дзвінок»
2. Фредді Крюгер «Кошмар на вулиці В'язів»
3. Лялька Біллі «Пила»
4. Емілі Роуз «6 демонів Емілі Роуз»
5. Привид «Шукачі могил»
6. Джеймі Морган «Безсердечний»
7. Мері Шоу «Мертва тиша»
8. Ітан Каткоскі зіграв роль ненародженої дитини «Ненароджений»
9. Джеліза Роуз «Сайлент Хілл»
10. Демонічний чоловік з дисковими пилами в голові та дівчинка з набором пащ замість обличча «Хатина в лісі»
11. Сільвія Гануш «Затягни мене в Пекло»
12. Анна Ессекер «Дзеркала»
13. Мертві медсестри «Сайлент Хілл 2».











related posts block