05 липня 2019 о 06:11

Через зміни клімату у людей діагностують «екотривожність»

Паніка через зміни клімату все частіше вражає людей по всьому світу. Психологи дали визначення такої поведінки - «екотрівожность». Її проявами вважаються як незначне хвилювання щодо майбутнього, так і неврози, поганий сон та панічні атаки. Психологи стверджують: з кожним роком «екотрівожность» вражає все більшу кількість людей.

Згідно з дослідженням, проведеним у грудні 2018 року в Єльському університеті, 70% американців «стурбовані» зміною клімату, 29% «дуже стурбовані», а 51% відчувають себе «безпорадними». Незважаючи на ці статистичні дані, більшість людей все ще не усвідомлюють, якою поширеною та небезпечною є екологічна тривожність.

Американська психологічна асоціація визначає її як «хронічний страх перед загибеллю навколишнього середовища». Він може проявлятися повсякденними турботами про долю світу або панічними атаками (як у героїні нещодавньої серії «Великої маленької брехні» Амабелли Кляйн). За рівнем впливу в деяких випадках екотрівожность може бути аналогічною стану жертв стихійного лиха.

Джерело: livescience.com

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі