27 червня 2019 о 06:05

Аномальна спека в Європі може забрати тисячі життів

У Західній та Центральній Європі почався аномально спекотний сезон. У Франції, Іспанії та Португалії температурні рекорди можуть бути побиті вже в середу.

В інших країнах континентальної Європи до кінця тижня також очікується перевищення середніх червневих температур на 10-15 градусів.

Причини цієї погодної аномалії - шторм у Північній Атлантиці та потужний антициклон у Центральній Європі. Їх комбінація призводить до того, що на континент засмоктує потік розпеченого повітря з Сахари. Скільки це триватиме, наразі незрозуміло.

Синоптики попереджають: літо 2019 року в Європі буде найспекотнішим з 2003 року, коли така ж аномальна погода за червень та серпень забрала десятки тисяч життів: «Періоди аномально спекотної погоди - безшумні вбивці. У 2003 році така аномалія забрала в Європі 70 000 життів. Спекотне літо минулого року в Німеччині призвело до смерті принаймні тисячі осіб», - пише кліматолог Потсдамского університету Штефан Рамшторф.

Французькі ЗМІ вже повідомляють про трьох загиблих від «температурного шоку»: це 62-річна жінка та двоє чоловіків 70 і 75 років. Вони померли від серцевого нападу, коли зайшли у прохолодну воду після того, як тривалий час лежали на пляжі.

Теги: подорожі

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі