13 червня 2019 о 16:58

Слухайте перший запис голосу Фріди Кало

Обличчя Фріди Кало є одним з найбільш знаних у світі. Але хто знає, як вона звучала? Вперше в історії ви можете почути голос художниці. У національній бібліотеці звукозаписів Мексики знайдено запис голосу, який, як стверджують експерти, належав Фріді Кало.

«Голос Фріди завжди був великою загадкою, нескінченним пошуком. Досі ми не мали можливості чути запис її голосу», - сказав голова національного аудіоархіву Павел Гранадос.

Як повідомляється, стрічка була знайдена в архіві мексиканського сценариста Альваро Гальвеса і Фуентеса. Запис було зроблено для радіопередачі, в якій він розповідав про життя чоловіка Кало, який іноді знімав Дієго Ріверу.

На аудіо чутно мелодійний голос, що читає есе «Портрет Дієго»: «Він гігантський, величезна дитина, з доброзичливим обличчям і сумним поглядом. Його високі темні, надзвичайно розумні й великі очі рідко застигають на місці. Вони майже виходять зі своїх орбіт з опуклих повік - як у жаби. Вони дозволяють його погляду охоплювати ширше поле зору, ніж якби вони були створені спеціально для художника великих просторів і натовпів».

Запис можна послухати тут .

Джерело: Dazeddigital

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі