05 червня 2019 о 12:19

5 продуктів для здорової шкіри

Авокадо

Авокадо - корисний жир, джерело вітамінів і необхідних речовин для краси та пружності шкіри. Користь приносять не тільки жири, але й вітаміни А та Е, які також присутні в авокадо у великій кількості. Вживання цього плоду регулярно (але потроху!) сприяє розгладженню зморшок, зміцненню стінок клітин, що додає шкірі пружності й зовнішнього лоску. Крім того, олії, на які багатий авокадо, знімають запалення на поверхні шкіри, тому вживання авокадо дуже корисно за таких хвороб як акне, екземи, дерматити.

Авокадо можна просто покласти на хліб. А можна приготувати знамениту страву гуакамоле - мексиканську холодну закуску з розтертої м'якоті авокадо з додаванням соку лимона або лайма та солі.

М'якоть авокадо можна використовувати в корисних омолоджуючих масках для обличчя, шиї та декольте.
Особливо корисно авокадо для сухої і дуже сухої шкіри обличчя, оскільки цей фрукт має чудові зволожуючі та загоюючі властивості.
Але як впізнати корисний фрукт в крамниці? Дуже просто: потримайте в руці кілька плодів і виберіть той, якій здасться вам найважчим. Чим темніше колір авокадо - тим фрукт стигліший.

Зелені листові овочі

Для краси і здоров'я шкіри дуже корисні мангольд (листовий буряк), пліч-чой (китайська листова капуста), кропива, шпинат, крес-салат. Будь-яка мікрозелень. Якщо ви будете щодня їсти хоча б невелику кількість листових овочів, то зовсім скоро помітите, як організм став краще працювати. Користь від такої їжі колосальна - споживання зелених листових овочів: покращує травлення і підтримує зір, омолоджує шкіру, балансує рівень холестерину.

Гриби шиітаке

В Японії та Китаї гриби шиітаке шанують як еліксир життя. Є багато досліджень, які підтверджують, що гриби шиітаке знижують рівень холестерину, зменшують ймовірність появи пухлин, підвищують імунітет, благотворно діють на печінку. У складі шиітаке міститься значна кількість селену, що відповідає за стан волосся та шкіри, а також є одним з найсильніших антиоксидантів.

Купувати шиітаке краще в сушеному вигляді. Їх можна замочувати на ніч, а потім дрібно нарізати й додавати до супів або тушкованих овочів на початку варіння.

Порада: не перестарайтеся з грибами. Це лікувальні гриби, й ставитися до них потрібно як до ліків. Брати з розрахунку на 1 л рідини - 1 гриб.

Водорості

Водорості використовують в їжу вже понад 4 тисячі років. Вони вважаються королівським делікатесом.
Водорості - ідеальна їжа для молодості, для збереження здоров'я шкіри. Екстракти водоростей корисні шкірі обличчя й тіла: зволожують, підтягують, підвищують пружність, допомагають боротися зі зморшками. Популярні й ефективні обгортання з водоростями і маски з них. Вкрай корисні страви з водоростей.

Тофу

Тофу багатий на рослинний білок, кальцій, амінокислоти, фолієву кислоту, вітаміни А, В, Е.
Головна відмінність тофу від інших сирів полягає в тому, що його білок легко засвоюється, при цьому відсутній тваринний молочний жир, який є джерелом поганого холестерину.
Вживання тофу благотворно впливає на серцево-судинну і нервову системи, травлення, зміцнює імунітет, знижує ризик виникнення каменів у жовчному міхурі та нирках. Тофу завдяки високому вмісту заліза підвищує рівень гемоглобіну.

Тофу показаний в дієтичному раціоні. Його калорійність складає 76 кілокалорій на 100 грамів. Соєвий сир їдять як самостійний продукт і використовують як інгредієнт багатьох страв.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі