30 травня 2019 о 13:01

Зубні імпланти зі стовбурових клітин допоможуть виростити зуби за 2 місяці

Вчені з Колумбійського університету знайшли спосіб для регенерації пульпи, періодонта, кореня зуба та альвеолярної кістки. Вже доведено, що в тканинах людського зуба містяться соматичні стовбурові клітини. Їх існує кілька типів, але жоден з них не підходить для культивування цілого зуба.

Нова методика може зробити втрату зубів пережитком минулого. Так само стовбурові клітини допоможуть у боротьбі з пародонтозом, яким страждає безліч людей в усьому світі. Замість того, щоб висвердлювати кореневі канали та ставити звичайну пломбу, лікар заповнить тріщину вашими власними стовбуровими клітинами або використає їх, щоб регенерувати пульпу. В результаті зуб буде як новий без єдиного шва, як за звичайного пломбування.

Цілком ймовірно, що в найближчому майбутньому відпаде необхідність і в металевих зубних імплантатах - їх замінять штучно вирощеним коренем зуба.

Це дійсно хороша новина, адже після 74 років 26% людей втрачають майже всі зуби і змушені носити незручні імпланти, які можуть виходити з ладу з часом. Крім того, такі зуби - дешевший варіант, ніж вставна щелепа або вініри.

Джерело: Distractifay

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі