Більше 80 000 випадків захворювань на рак серед людей від 20 років e США спричинене наслідками неправильного харчування - такими є результати дослідження, опублікованого в JNCI Cancer Spectrum. Це приблизно 5% від усіх випадків виникнення раку в Америці. Найчастіше неправильне харчування пов'язують з раком товстої кишки і прямої кишки - 38,3% випадків.
На думку вчених до виникнення раку призводять недостатня кількість овочів і фруктів, цільного зерна та молочних продуктів у раціоні. Серед продуктів, які викликають найбільший ризик: оброблене і червоне м'ясо, а також солодкі напої.
«Недостатню кількість цільного зерна в раціоні пов'язали з найбільшим ризиком розвитку раку в США. Далі йде недостатнє вживання молочних продуктів, багато обробленого м'яса в раціоні, недостатнє вживання овочів і фруктів, вживання великої кількості червоного м'яса та солодких напоїв», - стверджує доктор Фенк Фенк Чжен з Університету Тафтса.
Джерело: cnn.com
Комментарии