17 серпня 2013 о 13:30

Чи подобаються чоловікам зухвалі дівчата?

Кожному чоловікові потрібна ідеальна жінка Кожному чоловікові потрібна ідеальна жінка

Чоловіки - істоти вкрай розумні. У якомусь сенсі вони навіть перевершили жінок. Судіть самі: рано чи пізно практично будь-яка жінка приходить до того, що неважливо, чи красивий чоловік, стильний, чи багатий, рішуче-мужній або ні; головне - що він в принципі є, і не десь там, а поруч. Чоловік до цього не приходить ніколи. Йому завжди потрібна і гарна, і стильна, і жіночна. Йому завжди потрібна і господиня на кухні, і кішка у ліжку. Йому завжди потрібна ідеальна мати та ідеальна коханка одночасно. Так вже влаштований чоловічий мозок: він щиро не розуміє, чому мусить відмовлятися від чогось одного на користь іншого.

Це жінки-декабристки, що пізнали агонію любові, готові жертвувати вибуховим сексом заради, наприклад, красивої душі та багатого внутрішнього світу. А чоловіки прагнуть до того, щоб отримувати від жінки і те, і інше. Може, не від однієї жінки, а від кількох. Не суттєво. Важливо те, що тиражований образ поганого дівчиська, що може штовхнути на злочин навіть найпристойнішого чоловіка, одним помахом вій перетворивши його на вбивцю і збоченця Гумберта Гумберта, - лише частина правди.

Друга частина звучить так: іноді йому хочеться, щоб жінка була лихою і завзятою, а іноді - скромною і доброю. Ключове слово - «іноді». Стабільність, нудьга і сталість - ось три кити, які миттєво і впевнено змушують чоловіка страждати. Природне прагнення до щастя штовхає його на пошуки пригод - всередині власної квартири, в якій окрім нього живе дружина (подружка) або за її межами. І тут все достобіса просто: розваги на стороні він шукає виключно протилежні. Логічно: для того щоб трохи розважитись йому не потрібна друга ханжа або - навпаки - друга розпусниця. Йому потрібно щось нове, інше.

Тож якщо чоловік захопився тебою в той момент, коли на тобі було аскетична глуха сукня і книга Марселя Пруста, - це взагалі не означає, що йому подобаються скромниці. Просто саме в цей момент, період життя, йому потрібна спокійна супутниця. І будь готова до того, що за кілька місяців ваших стосунків йому різко захочеться пограти в поліцейського та шалене стерво.

"Та ну! Знахабніли!» - скажеш ти. І будеш абсолютно неправа. У цій ситуації чоловіки - лише безневинна жертва. По-перше, в дитинстві їх, так само як і тебе, напихали чарівними казками, в яких обов'язково присутня головна героїня - цитадель доброти, невинності і доброчесності. І ось цю цитадель головному герою (тобто чоловікові) потрібно було постійно рятувати: з лап Дракона, з рук злої Відьми, від прокльонів та інших напастей. Хлопчик виріс, а відчуття залишилося: хорошим дівчаткам потрібні виключно супергерої, а у нього - маленька зарплата, відсутній біцепс, та й з імунітетом проблеми... Інша справа розбійниці! ... Але про них в дитячих казках майже нічого не було, чому інтерес лише зростає. Звідси, з дитинства, з нього рідного, і йде чоловіче роздвоєння бажання.

По-друге, жінкам взагалі пощастило в даному контексті: можна спочатку прикинутися овечкою, потім - коброю, потім - знов овечкою, а тобі ніхто навіть слова кривого не скаже. Навпаки, подякує. Експериментуй собі на здоров'я. Інша справа чоловік: він або класичний бед бой, або класичний хороший хлопець. Лавірувати не дано.

Резюмуємо. Коли чоловік азартний та сповнений сил - краще бути скромнішою, і він все зробить сам, чим потім страшно пишатиметься до кінця своїх днів. Коли у нього депресія, печаль і заряд сил спливає - скидай свою Золушкіну рясу. А щойно баланс буде відновлений - можеш знову йти обривати гілочки калини та читати Бродського з Цвєтаєвою.

Є лише один секрет: чоловік в жодному разі не має здогадатися, що ти міняєш ролі. Він мусить думати, що все це - один образ ідеальної жінки, яка, о диво (!), належить йому.

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі