22 грудня 2019 о 10:00

Зігріваючі напої: 5 зимових коктейлів

Зимові коктейлі зможуть зробити стерпним цю холодну пору року. Немає нічого кращого, ніж влаштувати домашню піжамну вечірку, зібрати всіх друзів за переглядом улюбленого фільму або серіалу і пригостити смачними коктейлями власного приготування. Ми приготували для тебе топ-5 найкращих зимових коктейлів, алкогольних і не дуже, головне не надто захоплюватися ними, тому що алкоголь прискорює тепловіддачу в 5 разів, а це призводить до ще більшого замерзання.

1. Глінтвейн. Зиму неможливо уявити без келиха ароматного глінтвейну, назва якого перекладається як палаюче вино. Найкраще для приготування підійде червоне сухе або напівсухе вино. Зазвичай в глінтвейн додають гвоздику, корицю і мускатний горіх, а для любителів фруктового присмаку можна додати яблука і родзинки.

Інгредієнти:

Червоне вино - 750 мл;

Цукор - 1 столова ложка;

Вода - ¼ склянки;

Гвоздика - 7 шт;

Тертий мускатний горіх - 1 щіпка.

Спосіб приготування:

Гвоздику і мускатний горіх засипати в турку, залити водою і довести до кипіння. Дати настоятися протягом 15 хвилин. Потім в каструлі розігріти вино і влити в нього готовий відвар, додати цукор і чекати, поки рідина нагріється. Не доводячи до кипіння, зняти з плити і розлити по склянках.

Читай також: Топ-5 солодощів, які не зашкодять в боротьбі із зайвою вагою

2. Пунш. Зігрівальний напій, який популярний у всьому світі, відмінно підійде для великої компанії. Пунш може бути, як алкогольним, так і безалкогольним на основі фруктів і фруктового соку.

Безалкогольний яблучно-цитрусовий пунш

Інгредієнти:

Яблучний сік - 2 літри;

Лимонний сік - ½ склянки;

Апельсиновий сік -1 стакан;

Мед - ¼ склянки;

Кориця - 1 паличка;

гвоздика;

Імбир.

Спосіб приготування:

Налити в каструлю яблучний, лимонний і апельсиновий соки, додати мед і варити на слабкому вогні до повного розчинення меду, додати спеції і прогріти. Потім процідити пунш через сито і подавати до столу.

3. Грог . Зазвичай грог готують з рому або коньяку, розведеного водою або чаєм. Грог можна пити при легкій застуді як ліки, адже він має потогінну дію.

Інгредієнти:

Ром - 200 мл;

Лимон - ½;

Чай чорний - 100 мл;

гвоздика;

кориця;

Цукор - 50 г.

Спосіб приготування:

Насипати в чайник заварку, коричневий цукор, гвоздику і корицю і залити окропом. Потім налити в склянки по 50 мл рому і змішати з 100 мл завареного чаю.

Читай також: Напої та продукти, які зігрівають в холодну погоду

4. Збитень. Традиційний російський напій, в основі якого знаходиться гречаний або липовий мед. Має протизапальну і зігріваючий ефект.

Інгредієнти:

Вода - 1 л;

Мед - 150 гр;

Цукор - 150 гр;

кориця;

імбир;

кардамон;

Лавровий лист.

Спосіб приготування: Закип'ятити воду, додати в неї цукор, мед і ретельно перемішати. Потім додати прянощі і варити ще 10-15 хвилин. Отриманий напій слід процідити.

5. Кава по-ірландськи. Для всіх любителів кави є відмінний коктейль, який не тільки бадьорить, але і зігріває зимовими вечорами. Поєднання віскі і кави дають м'який, але насичений смак.

Інгредієнти:

Віскі - 40 мл;

Кава - 80 мл;

Збиті вершки - 30 мг;

Коричневий цукор - за смаком.

Спосіб приготування:

Зварити каву, додати в нього віскі і цукор, розмішати до повного розчинення цукру. Отриману суміш нагріти, але не доводити до кипіння. Налити в кавову чашку і додати збиті вершки.

related posts block

Анастасія Айсіна

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі